Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, η Apple θα αποκαλύψει τα iPhone 15. Υποχρεωμένη από έναν νέο ευρωπαϊκό νόμο που επιβάλλει μια κοινή θύρα φόρτισης για όλα τα smartphones, η Apple θα αποσύρει απρόθυμα την ιδιόκτητη θύρα Lightning και θα χρησιμοποιήσει θύρα USB-C, και στα smartphones της. Φαίνεται ότι η Apple μπορεί να χρωστάει ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην ΕΕ, τουλάχιστον σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας που δείχνει ότι οι χρήστες Android θα άφηναν το έξυπνο τηλέφωνο τους για ένα iPhone 15.

Η SellCell ρώτησε περισσότερους από 1.000 κατόχους iPhone και πάνω από 1.000 χρήστες Android αν η χρήση της USB-C θα μπορούσε να επηρεάσει την απόφασή τους να αγοράσουν το iPhone 15. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ενδιαφέρον. Το 44% των χρηστών Android δήλωσε ότι μπορεί να εξετάσει την αγορά ενός iPhone 15 εάν όντως διαθέτει θύρα USB-C. Παράλληλα, το 63% των κατόχων iPhone δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν σε ένα iPhone 15 λόγω της νέας θύρας.

Γιατί, λοιπόν, μια νέα θύρα είναι τόσο μεγάλη υπόθεση; Ο κύριος λόγος είναι ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον ίδιο φορτιστή για πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των iPhone, των iPad, και των Mac. Οι φορτιστές USB-C θα φορτίζουν πιθανότατα επίσης με ταχύτερο ρυθμό και θα προσφέρουν ταχύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.

Όσον αφορά τους χρήστες Android που δεν θα μεταπηδήσουν στα iPhone ακόμη και μετά την εισαγωγή της θύρας USB-C, το 73.81% δήλωσε ότι είναι ευχαριστημένο με το Android και δεν θέλει να αγοράσει iPhone. Το 31% των κατόχων iPhone που δήλωσαν ότι η USB-C δεν θα τους κάνει να αγοράσουν το iPhone 15 εξήγησαν ότι μια νέα θύρα από μόνη της δεν θα επηρεάσει την απόφασή τους για αναβάθμιση. Το 38.17% όσων δεν θεωρούν ότι πρόκειται για μια πρωτοποριακή αλλαγή δήλωσαν ότι είναι ευχαριστημένοι με το υπάρχον iPhone τους.

Τέλος, μια μικρή μειοψηφία χρηστών και στα δύο λειτουργικά συστήματα δήλωσε ότι η USB-C δεν έχει σημασία επειδή αυτοί χρησιμοποιούν ασύρματη φόρτιση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.