Τον Μάιο, η Google διέθεσε μια νέα μορφή Ultra HDR με την κυκλοφορία του Android 14 Beta 2. Αυτό το format στοχεύει στην υποστήριξη εικόνων HDR 10-bit, οι οποίες θα είναι πλήρως συμβατές με τις τυπικές εικόνες JPEG. Με αυτόν τον τρόπο, το σύστημα θα εμφανίζει εικόνες SDR σε οθόνες χωρίς HDR, αλλά τα χρώματα και η αντίθεση θα ξεχωρίζουν όταν εμφανίζονται σε οθόνη με δυνατότητα HDR.

Η πρώτη εφαρμογή που φέρνει υποστήριξη για τη νέα μορφή Ultra HDR της Google δεν είναι άλλη από το Photos. Στην έκδοση 6.51.0.561138754, το AssembleDebug βρήκε μερικές γραμμές κωδικά που υποδεικνύουν την υποστήριξη Ultra HDR. Άλλες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από αυτήν τη δυνατότητα με το Android 14.

Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ ωραίο χαρακτηριστικό, καθώς θα επιτρέψει να εκμεταλλευτείτε πλήρως τη σύγχρονη οθόνη και τη ρύθμιση της κάμερας στο πιο πρόσφατο τηλέφωνό που διαθέτετε και να προβάλλεται τις φωτογραφίες σας σε εξαιρετική ποιότητα, διατηρώντας παράλληλα τη μορφή JPEG. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να στείλετε αυτές τις φωτογραφίες μέσω ενός συνδέσμου Google Photos και να εξακολουθούν να είναι ορατές ακόμη και σε μια τυπική οθόνη SDR.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.