Η αναμενόμενη έκδοση Performance του ανανεωμένου Model 3 φαίνεται ότι είναι προ των πυλών. Αν και η Tesla ήταν χαρακτηριστικά σιωπηλή, μια διαρροή από την ίδια της την ιστοσελίδα αποκάλυψε από νωρίς κάποιες βασικές λεπτομέρειες.

Οι θαυμαστές χτένισαν τον πηγαίο κώδικα στην ιστοσελίδα της Tesla στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποκάλυψαν λεπτομέρειες σχετικά με το ανανεωμένο μοντέλο επιδόσεων που υπόσχεται περισσότερη ισχύ και κάποιες σχεδιαστικές αλλαγές.

Ο κώδικας αποκαλύπτει ότι η Tesla θα διαφημίσει το νέο Model 3 Performance ως το πιο ισχυρό μέχρι στιγμής, χάρη στις “ολοκαίνουργιες μονάδες μετάδοσης κίνησης υψηλής απόδοσης”. Ενώ δεν αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία, η σελίδα αναφέρει “απόδοση που υπερβαίνει τους 500 ίππους”.

Η διαρροή επιβεβαιώνει επίσης μια άλλη αναβάθμιση που υποπτευόταν εδώ και καιρό οι οπαδοί – την προσαρμοστική ανάρτηση (adaptive suspension). Το εσωτερικό λογισμικό της Tesla θα ελέγχει αυτό το νέο σύστημα, υποσχόμενο να εναλλάσσεται μεταξύ άνετης οδήγησης και απότομου χειρισμού ανάλογα με τις ανάγκες.

Tesla Model 3 500HP

Η Tesla υπόσχεται βελτιωμένη ανταπόκριση με την τελευταία γενιά του λογισμικού λειτουργίας οδήγησης, το οποίο θα ενσωματώνει τους ελέγχους της ανάρτησης και ένα βελτιωμένο σύστημα κίνησης.

Η έκδοση 3 του λογισμικού Track Mode είναι επίσης στο πρόγραμμα. Επιτρέπει στους οδηγούς να τελειοποιήσουν ρυθμίσεις όπως η ισορροπία χειρισμού, οι έλεγχοι σταθερότητας, ακόμη και η αναγεννητική πέδηση.

Πέρα από τη μηχανική, το Tesla Model 3 Performance θα διαθέτει μια σειρά από βελτιώσεις τόσο στην απόδοση όσο και στην εμφάνιση. Η βελτιωμένη απόδοση πέδησης, που πιθανότατα οφείλεται σε αναβαθμισμένα εξαρτήματα, θα επιτρέψει πιο σταθερές στάσεις σε οποιαδήποτε ταχύτητα.

Οι επανασχεδιασμένοι ελαφροί, κλιμακωτοί τροχοί υπόσχονται βελτιωμένο χειρισμό και αεροδυναμική. Οι εξωτερικές αλλαγές περιλαμβάνουν νέους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, έναν πίσω διαχύτη και μια αεροτομή από ανθρακονήματα για πιο σπορ εμφάνιση και βελτιωμένη σταθερότητα στην ταχύτητα.

Ούτε το εσωτερικό δεν έχει παραβλεφθεί. Τα νέα καθίσματα με τα πιο γερά μαξιλαράκια θα κρατήσουν στη θέση του τον οδηγό και τους υπόλοιπους επεμβένοντες σε ζωηρές διαδρομές, με εξαερισμό για αυξημένη άνεση. Η επένδυση από ανθρακονήματα προσθέτει μια σπορ πινελιά στην ανανεωμένη καμπίνα.

Αν και δεν έχει διαρρεύσει καμία επίσημη πληροφορία σχετικά με την τιμολόγηση ή τη διαθεσιμότητα του ανανεωμένου Tesla Model 3 Performance, τα στοιχεία συσσωρεύονται. Έχουν εντοπιστεί πολλά αυτοκίνητα προπαραγωγής, γεγονός που σηματοδοτεί την επικείμενη κυκλοφορία. Με το ιστορικό της Tesla στις ανακοινώσεις έκπληξη, οι πιθανοί πελάτες δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ για να πάρουν στα χέρια τους αυτό το ανανεωμένο όχημα.

Ανεπίσημες αναφορές υποδηλώνουν πιθανό χρόνο 0-100 km/h στα 2.9 δευτερόλεπτα, σημαντική βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και τα 3.5 δευτερόλεπτα. Η ισχύς προέρχεται από ένα νέο μπροστινό μοτέρ με ονομαστική ισχύ 201 ίππων καθώς και από ένα ανανεωμένο πίσω μοτέρ 406 ίππων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.