Ο Nikola Tesla είναι μια από τις μεγαλύτερες επιστημονικές μορφές, που έχουν πατήσει το πόδι τους στον πλανήτη. Η δουλειά του έφερε τεράστιες αλλαγές στις ζωές μας, που αρκετοί δεν γνωρίζουν.

Γεννημένος το 1856, ο Tesla έζησε μέχρι τα 86 του. Είναι γνωστός για τον πρώτο κινητήρα εναλλασόμενου ρεύματος. Παράλληλα δημιούργησε το πηνίο Tesla, την λάμπα Neon και το πρώτο σκάφος με ασύρματο τηλεχειρισμό.

Ο Tesla στα πρώτα του βήματα απέκτησε φήμη και περιουσία, όμως στην συνέχεια οι εφευρέσεις του δεν ευνοήθηκαν από τον κόσμο. Μάλιστα, μπήκε σε πόλεμο με τον Τόμας Έντισον, γνωστός και ως ο πόλεμος του ρεύματος. Σε αυτόν, ο Έντισον, έκανε δολοφονία χαρακτήρα στον Tesla, απαξιώνοντάς τον σε εφημερίδες. Το ακόμα πιο τραγικό, είναι πως ο Tesla είχε εργαστεί για τον Έντισον, με τον τελευταίο να του “κλέβει” κάποιες από τις ιδέες.

Nikola Tesla
O Tesla στο εργαστήριό του!

Όλα αυτά ανάγκασαν τον Tesla να χρηματοδοτεί μόνος του τις μελέτες του, κάτι που τον άφησε χωρίς καθόλου χρήματα. Αυτό τον οδήγησε στο να ζει σε μια σειρά από ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης, αφήνοντας απλήρωτους λογαριασμούς συνεχώς. Τον Ιανουάριο του 1943, o Nikola Tesla, έφυγε από τη ζωή, στον 33ο όροφο του ξενοδοχείου New Yorker, στο Μανχάταν. Η αιτία θανάτου του ήταν θρόμβωση στεφανιαίου πόρου.

Μετά τον μοναχικό θάνατό του, πράκτορες της αμερικανικής κυβέρνησης λέγεται ότι μπήκαν στο γραφείο του Νίκολα για να μαζέψουν τις σημειώσεις και τα αρχεία του, τα οποία παραμένουν ακόμα μυστήριο.

This is the last known photo of Nicola Tesla.On 7th January 1943,Tesla died alone in the New Yorker Hotel.By the end of his life,he was penniless and had become a vegetarian.
byu/Molech996 ininterestingasfuck

Η προσωπική μου άποψη για τον Nikola Tesla είναι πως υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά του περασμένου αιώνα. Η δουλειά του πάνω στον ηλεκτρισμό ήταν ανεπανάληπτη. Ένας οραματιστής, πολύ μπροστά από την εποχή του, που είχε σαν σκοπό να βοηθήσει την κοινωνία και όχι να επωφεληθεί από τις ανακαλύψεις του. Το όνειρό του ήταν να παρέχει δωρεάν ρεύμα σε όλους και μάλιστα ασύρματα.

Μακάρι να είχαμε περισσότερους ανθρώπους σαν τον Tesla!

Η NASA σχεδιάζει νέο διαστημικό τηλεσκόπιο για να βρει εξωγήινου κόσμους σαν τη Γη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.