Αν χρησιμοποιείτε το Android Auto και ο Google Assistant δεν λειτουργεί, τότε δεν είστε ο μόνος. Ήδη τα μηνύματα έχουν ξεκινήσει να εμφανίζονται στην κοινότητα υποστήριξης του Android Auto, ενώ και εμείς είχαμε το ίδιο πρόβλημα εχθές το βράδυ. Ότι εντολή και αν δώσαμε στον Google Assistant, απαντούσε το “Oops something went wrong”. Τις περισσότερες φορές δεν περίμενε καν την εντολή μας, αλλά έβγαζε το λάθος αμέσως μετά το πάτημα του κουμπιού ενεργοποίησης. Από ότι φαίνεται το πρόβλημα συμβαίνει με την έκδοση 11.2.6404 του Android Auto.

Φυσικά πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, αφού ο φωνητικός βοηθός είναι το βασικό χαρακτηριστικό του Android Auto, που μας επιτρέπει να μην παίρνουμε τα μάτια μας από τον δρόμο. Με φωνητικές εντολές του λέμε να ξεκινήσει την πλοήγηση με το Google Maps, ενώ με φωνητικές εντολές ελέγχουμε και την μουσική ή απαντάμε σε κάποιο μήνυμα. Πλέον αρκετά αυτοκίνητα έρχονται με υποστήριξη Android Auto, ενώ αν είστε σαν εμάς, υπάρχουν πολλές οθόνες για αυτοκίνητα στο εμπόριο, που το υποστηρίζουν.

Οι χρήστες έχουν δοκιμάσει τα παρακάτω, χωρίς να διορθώνεται το πρόβλημα:

  1. Επανεκκίνηση του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κινητού και αυτοκινήτου
  2. Διαγράφηκε η προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα για την εφαρμογή Android
  3. Επαναφορά του συστήματος στις εργοστασιακές ρυθμίσεις
  4. Εγκατάσταση παλαιότερη έκδοση του AA: 10.8.1343
  5. Εγκατάσταση το Android Auto 11.3.1405 beta

Στα καλά νέα είναι πως η Google γνωρίζει ήδη το πρόβλημα. Ένα μέλος της ομάδας του Android Auto έκανε ερωτήσεις στους χρήστες, ζητώντας πληροφορίες που περιλάμβαναν τα παρακάτω:

  1. Έκδοση λειτουργικού συστήματος Android:
  2. Τύπος σύνδεσης (ενσύρματη ή ασύρματη):
  3. Έκδοση υπηρεσιών Google Play: ( Ρυθμίσεις > Εφαρμογές (ή Εφαρμογές και ειδοποιήσεις > Πληροφορίες εφαρμογής ) > Υπηρεσίες Google Play )
  4. Χώρα:

Από την στιγμή που η Google είναι ενήμερη, πιθανότατα μια νέα αναβάθμιση της εφαρμογής είναι ήδη στα σκαριά, όμως αυτό μπορεί να πάρει από μερικές ώρες, μέχρι μερικές ημέρες μέχρι να διορθωθεί. Αν χρησιμοποιείται το Android Auto στο αυτοκίνητο και έχετε πρόβλημα, καλό θα είναι να ελέγχεται για ενημερώσεις της εφαρμογής για το επόμενο διάστημα. Στην δική μας περίπτωση, απλά θα γυρίσουμε σε CarPlay της Apple, που υποστηρίζει το infotainment σύστημα που έχουμε στο αυτοκίνητο, μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα.

Δυο μήνες εντελώς δωρεάν Google One Premium με 2TB χώρο + Gemini

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.