Το τμήμα CSOT της TCL ανέπτυξε ultra-thin active privacy τεχνολογία οθόνης, που βελτιώνει την ιδιωτικότητα αποτρέποντας την ανάγνωση του περιεχομένου της οθόνης της συσκευής. Η συμβατική προστασία οθόνης περιλαμβάνει υλικά χαμηλής διάθλασης υψηλής ανάκλασης για να εξασφαλίσει ότι το περιεχόμενο της οθόνης δεν είναι αναγνώσιμο υπό συγκεκριμένες συνθήκες και γωνίες.

Σε αντίθεση με την παθητική τεχνολογία της τωρινής προστασίας οθόνης, η ultra-thin active privacy τεχνολογία οθόνης της TCL είναι ενεργή και προσφέρει καλύτερες γωνίες ανάκλασης και ενεργή προστασία απορρήτου με το πάτημα ενός κουμπιού. Η εταιρεία παρουσίασε την τεχνολογία σε ένα laptop 13 ιντσών και με demo έδειξε ότι η οθόνη αλλάζει από τη συμβατική λειτουργία σε αυτή της προστασίας απορρήτου άμεσα, όταν αλλάζει ο προσανατολισμός ή η γωνία θέασης.

TCL ultra-thin active privacy tech

Η TCL έχει αναπτύξει ήδη οθόνες κατάλληλες για smartphone. Οι μηχανικοί της κατάφεραν να κατασκευάσουν μία 6.58 ιντσών οθόνη με ultra-thin active privacy τεχνολογία. Με ενεργοποιημένη τη λειτουργία απορρήτου, κανείς δεν μπορεί να δει το περιεχόμενο της οθόνης σε γωνία 45 μοιρών, γιατί η οθόνη αφήνει μόνο το 1.12% του φωτός στην πλευρική προβολή. Μπορεί αυτή η οθόνη να έχει πολύ τεχνολογία πάνω της, αλλά είναι μόλις 0.1 χιλιοστά παχύτερη από μία AMOLED.

TCL ultra-thin active privacy tech

Προς το παρόν, η ultra-thin active privacy τεχνολογία οθόνης είναι στο στάδιο των τελικών δοκιμών και η TCL σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή αυτών των οθονών σύντομα. Το πότε θα δούμε συσκευή με την τεχνολογία της κινέζικης εταιρείας παραμένει άγνωστό, αλλά δεν αποκλείεται το πρώτο smartphone να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2023.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.