Η TCL φαίνεται ότι λατρεύει να ανακοινώνει και να δείχνει εντυπωσιακά prototypes και σήμερα, κάνει αυτό ακριβώς το πράγμα κατά την έκθεση MWC 2022. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοινώνει σήμερα μια concept συσκευή που αποκαλείται Ultra Flex, ένα τηλέφωνo με περιστρεφόμενο κατά 360 μοίρες μεντεσέ με αναδιπλούμενη οθόνη που τον ακολουθεί σε κάθε στάση. Με άλλα λόγια μπορεί να διπλώσει και προς τα μέσα και προς τα έξω.

Πρόκειται για ένα άκρως εντυπωσιακό design, με πάρα πολλές τεχνικές προκλήσεις. Στη πράξη, είναι τόσο εύκολο να σπάσει, που όπως αναφέρει το engadget η συσκευή που είδαν στο press room της TCL δεν λειτουργούσε. Περιλαμβάνει μια οθόνη των 8 ιντσών 2,480 x 1,860 PLP AMOLED, αν και τα στελέχη τους έδειξαν φωτογραφίες ότι η συσκευή λειτουργούσε μόλις μια μέρα πριν. Αν σκεφθείς ότι θα αναδιπλώθηκε αρκετές φορές από όλα τα μέσα που πήγαν να τη δουν και να βγάλουν φωτογραφίες καταλαβαίνεις ότι για ένα τέτοιο προϊόν σε prototype stage δεν προκαλεί εντύπωση.

Η οθόνη ωστόσο δεν είναι το μόνο πρόβλημά του. Όταν η συσκευή πλησίαζε να διπλώσει πλήρως, είτε προς τα μέσα είτε προς τα έξω, ακούγονταν θόρυβοι από τον μεντεσέ, σαν να σπάει κάτι. Η TCL πάντως δεν αναφέρει τίποτα για το πως λειτουργεί ο μηχανισμός του μεντεσέ, κρατώντας τις εν λόγω πληροφορίες ως επτασφράγιστο μυστικό. Είναι ξεκάθαρο πάντως, ότι απέχει αρκετά από την αγορά.

Οι εκπρόσωποι της TCL ανέφεραν στο Engadget ότι μια συσκευή που διπλώνει και προς τις δυο κατευθύνσεις έχει σαφή πλεονεκτήματα. Το να έχεις στα χέρια σου ένα panel που να μπορεί να διπλώσει προς τα έξω, είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις που θέλεις να δεις ένα preview των υποκειμένων που βλέπει η κάμερα όταν θέλεις να βγάλεις μια φωτογραφία.

Φυσικά στο press room υπήρχε και το Fold n Roll concept το οποίο για πρώτη φορά είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Απρίλιο. Πρόκειται για ένα 6.7 ιντσών smartphone που με έναν ειδικό μηχανισμό και με το πάτημα ενός κουμπιού, η οθόνη αναπτύσσεται για να δημιουργήσει μια των 8.8 ιντσών με ανάλυση 2,880 x 2,160. Και πάλι όμως, το εν λόγω prototype δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση.

Κάποιες φορές ο μηχανισμός λειτουργούσε, κάποιες φορές η πίεση του πλήκτρου δεν έκανε τίποτα και κάποιες φορές ο μηχανισμός άνοιγε με την οθόνη να δυσκολεύεται να μετακινηθεί. Όπως σημειώνει το engadget, και τα δυο prototypes ήταν εξαιρετικά buggy, αλλά παρουσιάζουν με τον καλύτερο τρόπο μια εταιρεία η οποία θέλει να πειραματίζεται με καινοτόμες ιδέες στο χώρο των smartphones. Μένει μόνο να τα φέρει στην αγορά, επιτέλους.

Αυτό το smartphone έχει μέχρι και SSD RAID στο εσωτερικό του!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.