Το Speedtest Global Index αποτελεί την πλατφόρμα στην οποία το speedtest.net ταξινομεί τις χώρες βάσει των επιδόσεων των ταχυτήτων των δικτύων κινητής και σταθερής. Τα στοιχεία του Global Index  έχουν ενημερωθεί για τον Μάρτιο του 2023.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά η μέση ταχύτητα των δικτύων κινητής διαμορφώθηκε στα 67.54 Mbps download και στα 13.95 Mbps upload δίνοντας στην Ελλάδα την 31η θέση στη κατάταξη. Από την άλλη πλευρά, οι ταχύτητες των δικτύων σταθερής διαμορφώθηκαν σε 45.41 Mbps download και 8.02 Mbps upload, μια σημαντική απόκλιση από τα αντίστοιχα κινητής που δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι οι ταχύτητες στο κινητό μας είναι μεγαλύτερες από αυτές που απολαμβάνουμε στο σπίτι.

Όσον αφορά το ποιο είναι το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα, ο τίτλος πηγαίνει στην Cosmote σύμφωνα με το speedtest.net κατά τη διάρκεια του τρίτου -τέταρτου τριμήνου του 2022. Η Cosmote βρίσκεται στη πρώτη θέση με Speed Score 112.83, με μέση ταχύτητα download των 76.73 Mbps και μέση ταχύτητα upload των 14.51 Mbps. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η (πρώην) Wind, πλέον Nova και ακολουθεί τρίτη η Vodafone.

Cosmote σταθερή και κινητή: Πως να μην δέχεσαι διαφημιστικές κλήσεις

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτά είναι φοβερά νέα!!! Είστε οι καλύτεροι έγκυροι σε θέματα τεχνολογίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.