Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από τότε που η Samsung παρουσίασε τον πρώτο της 108MP αισθητήρα κάμερας. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία παρουσίασε τον πρώτο της 200MP αισθητήρα κάμερας. Τώρα, η Sony θα μπορούσε να συμμετάσχει στην κούρσα των megapixel με τους δικούς της 100MP αισθητήρες κάμερας για smartphone, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

Αναφορές λένε ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε 100MP αισθητήρα κάμερας πρώτης γενιάς. Λέγεται ότι ο πρώτος αισθητήρας κάμερας 100MP της ιαπωνικής εταιρείας θα είναι μέρος της σειράς IMX8 και ότι θα είναι κατάλληλος για smartphone μεσαίας και high-mid κατηγορίας. Δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη οι προδιαγραφές, αλλά ο αισθητήρας θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος από τη συνηθισμένη κάμερα 64MP 1/2 ιντσών.

Μπορεί να μην έχουμε δει ακόμα κάποιο smartphone με τον 200MP αισθητήρα κάμερας ISOCELL HP1 της Samsung, αλλά η νοτιοκορεάτικη εταιρεία αναπτύσσει ήδη αισθητήρα 200MP δεύτερης γενιάς, ο οποίος θα μπορούσε να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Φημολογείται ότι το Samsung Galaxy S23 Ultra θα διαθέτει αισθητήρα κάμερας 200MP, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για το αν θα είναι πρώτης ή δεύτερης γενιάς.

Η Motorola φέρεται να εξόπλισε το επερχόμενο κορυφαίο smartphone της — Edge 30 Ultra — με τον ISOCELL HP1 των 200MP. Όμως, η Apple χρησιμοποιεί αποκλειστικά αισθητήρες κάμερας Sony στα iPhone, ενώ οι OPPO, OnePlus, και Xiaomi αλλάζουν σιγά σιγά από τους αισθητήρες Samsung σε Sony για τα high-end smartphones τους. Οπότε, θα μπορούσε ο 100MP αισθητήρας της Sony, ή ο μελλοντικός 200MP αισθητήρας, να χρησιμοποιηθεί σε αυτά τα τηλέφωνα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.