Η τεχνολογία εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και οι κονσόλες είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος της. Πως θα παίζουμε όμως τα αγαπημένα μας παιχνίδια και σε ποιες κονσόλες σε 10 χρόνια από τώρα; Θα γίνονται απευθείας streaming στον εγκέφαλό μας ή θα παίζουμε ακόμα σε οθόνες μεγάλες και μικρές; Τα κινητά μας θα γίνουν οι επόμενες κονσόλες μας;

Η Sony θέλησε να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και μας δείχνει πως θα είναι το βασικότερο σημείο μιας κονσόλας, το χειριστήριο ή τουλάχιστον πως φαντάζεται η εταιρία πως θα είναι. Η υλοποίηση φαντάζει απευθείας από την επιστημονική φαντασία ενώ το χειριστήριο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ολόκληρη η κονσόλα.

Sony κονσόλες σε 10 χρόνια playstation
Πηγή: Sony

Η Sony Creative Entertainment Vision δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube με τις φουτουριστικές ιδέες της, μέσα στις οποίες βλέπουμε νέα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας και φυσικά το χειριστήριο του μέλλοντος, που διαθέτει κάτι σαν πραγματική κυρτή οθόνη. Η οθόνη όμως φαίνεται σα να αιωρείται, κάτι που δεν ξέρουμε πως γίνεται. Γίνεται με μαγνήτες ή είναι προβολή ολογράμματος; Φυσικά όσα βλέπουμε δεν είναι συσκευές που η εταιρία έχει ήδη στα σκαριά, αλλά ιδέες για το μέλλον.

Το κείμενο στην περιγραφή του βίντεο έχει και αυτό ενδιαφέρον και γράφει:

«Σε 10 χρόνια από τώρα, θα ζούμε σε έναν πιο πολυεπίπεδο κόσμο όπου η φυσική και η εικονική πραγματικότητα θα μπορούν να γίνουν ένα. Αν η Sony, ως μια δημιουργική εταιρεία ψυχαγωγίας γεμίσει τον κόσμο με νέα Kando σε αυτό το μέλλον, ποιο είδος εμπειρικής αξίας θα προσφέρουμε για να γίνει αυτό πραγματικότητα;

Για να διερευνήσουμε αυτό το ερώτημα, πραγματοποιήσαμε μια άσκηση δημιουργίας πρωτοτύπων κάτω από το πρίσμα του «δημιουργικού οράματος ψυχαγωγίας». Οραματιζόμενοι μέσα από τον φακό της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας της Sony, εδώ παρουσιάζουμε το μέλλον ως προέκταση της σημερινής μας ζωής».

Μάθαμε γιατί εκατοντάδες τεράστια αστέρια εξαφανίζονται ξαφνικά, χωρίς ίχνος

Σίγουρα όμως, οι εταιρίες προσπαθούν να κάνουν αυτές της ιδέες πράξη και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα έχει αλλάξει η τεχνολογία σε 10 χρόνια από σήμερα. Αν πάμε 10 χρόνια πίσω, θα παρατηρήσουμε πως τίποτα δεν ήταν όπως σήμερα, από τις τηλεοράσεις μας, τα κινητά μας και τα gadget μας, όλα έχουν αλλάξει και έχουν εξελιχθεί.

Εσείς τι λέτε; Πως θα είναι οι κονσόλες μας σε 10 χρόνια από σήμερα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.