Είναι αυτή η χρονική περίοδος κατά την οποία οι εταιρείες αποστέλλουν δελτία τύπου που κουράζουν με ατέλειωτους αριθμούς και οικονομικούς όρους που συχνά κανείς δεν καταλαβαίνει. Σήμερα, είναι η σειρά της LG και Sony να αποκαλύψουν τα οικονομικά αποτελέσματα και φαίνεται ότι και οι δυο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όσον αφορά τις πωλήσεις smartphone συσκευών.

Παρά τα έσοδα ρεκόρ του δεύτερου τριμήνου και του πρώτου μισού του έτους και με το λειτουργικό κέρδος να διαμορφώνεται στα 559.4 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως εξαιτίας των ισχυρών πωλήσεων των οικιακών συσκευών, το τμήμα φορητών συσκευών της LG συνεχίζει να μην ικανοποιεί της προσδοκίες και τους στόχους. Οι πωλήσεις του $1.38 δισεκατομμυρίων αντιπροσωπεύει πτώση 21.3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι λόγοι, σύμφωνα με την LG, οι συνήθεις, η μειωμένη ζήτηση και η επιθετική τιμολογιακή πολιτική από κινεζικά brands.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την Sony, όπου οι πωλήσεις του τμήματος  Electronics Products & Solutions κινούνται πτωτικά κατά 15% χρόνο με χρόνο.Η ιαπωνική εταιρεία, θεωρεί ως υπεύθυνη την πτώση των πωλήσεων, όχι μόνο στα smartphones αλλά και στις τηλεοράσεις και στις ψηφιακές κάμερες, δυο περιοχές όπου η Sony κατά κανόνα τα πηγαίνει καλύτερα. Επιπλέον, αρνητικές επιδράσεις είχε και η ισοτιμία στα λειτουργικά κέρδη. Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις αυτές δεν μας κάνουν εντύπωση, αλλά δείχνουν ότι δυο κατασκευαστές σύμβολο της αγοράς, τα προηγούμενα χρόνια, πλέον αποτυγχάνουν να κερδίσουν το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη των χρηστών. Το θέμα είναι μέχρι πότε θα μπορέσουν να αντέξουν. Αν και η Sony έχει δηλώσει, ότι smartphones θα συνεχίζει να κατασκευάζει με κάθε θυσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.