Μια νέα έρευνα η οποία έχει δημοσιευθεί στο Nature Communications Earth & Environment επισημαίνει ότι συγκεκριμένα σημεία του πλανήτη μπορούν να διατηρήσουν τις απαραίτητες συνθήκες για ύπαρξη ζωής, ακόμη και αν αυτή η ζωή είναι απλά μικροσκοπικά φυτά που επιβιώνουν μέσω μιας βασικής μορφής φωτοσύνθεσης.

Η επιστημονική ομάδα πίσω από τη μελέτη πιστεύει ότι η τοποθεσία είναι πολύ σημαντική και όπως συμβαίνει και με τη Γη, αυτές οι τοποθεσίες και η ικανότητά τους να υποστηρίξουν οποιαδήποτε μορφή ζώντος οργανισμού εξαρτάται από το που πέφτει ο ήλιος και πως είναι το περιβάλλον.

Αύξηση 10 με 15 λεπτών του ευρώ στο πλαστικό μπουκάλι νερών και αναψυκτικών! Αυτός είναι ο λόγος

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο Άρης είναι ένας νεκρός πλανήτης. Δεν έχει ατμόσφαιρα, καθιστώντας τον απροστάτευτο από τις ακτίνες του ηλίου. Ωστόσο, υπάρχει ένα μέρος που βρίσκεται μεταξύ 30 και 60 μοιρών γεωγραφικού πλάτους όπου η υπεριώδης ακτινοβολία δεν είναι τόσο κακή. Και αυτό θα μπορούσε να είναι το ιδανικό μέρος για να αναπτυχθεί ζωή στον Άρη.

Οι ερευνητές που συμμετείχαν στη μελέτη πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη ζώνη, το ισοδύναμο των τροπικών περιοχών της Γης στον Άρη, θα μπορούσε να έχει τις ιδανικές συνθήκες για να υποστηρίξει ο Άρης ζωή. Αυτό συμβαίνει εν μέρει λόγω του έντονου ηλιακού φωτός και επίσης λόγω των μικρών ποσοτήτων νερού που πιστεύεται ότι υπάρχουν εκεί.

Γνωρίζουμε ότι το νερό υπάρχει στον Άρη. Είναι παγωμένο στους πόλους. Ωστόσο, άλλες μελέτες του Κόκκινου Πλανήτη έχουν προσπαθήσει να κατανοήσουν και να ανακαλύψουν αν υπάρχει περισσότερο νερό στον γειτονικό μας πλανήτη. Και φυσικά μια από τις πιο σημαντικές συνθήκες για να υπάρξει ζωή είναι η παρουσία του νερού.

Η αναλυτικά έρευνα είναι διαθέσιμη στον εν λόγω σύνδεσμο 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.