Οι εταιρείες τεχνολογίας λατρεύουν να διαφημίζουν πώς τα προϊόντα τους είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά συχνά ισοδυναμεί με κάτι περισσότερο από το μάρκετινγκ. Η Samsung κάνει τώρα ένα ακόμη μικρό βήμα προς τη βιωσιμότητα, με την υπόσχεση να πουλήσει ανταλλακτικά για επισκευή σε οποιονδήποτε.

Τα συνεργεία μπορούν ήδη να αγοράσουν ανταλλακτικά για τηλέφωνα και tablets της Samsung, αλλά από «αυτό το καλοκαίρι», η Samsung λέει ότι οποιοσδήποτε θα μπορεί να αγοράσει τα ανταλλακτικά και να επισκευάσει ο ίδιος τη συσκευή του.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τις σειρές Galaxy S20 και S21, καθώς και με το Galaxy Tab S7 Plus. Η Samsung θα πουλά πακέτα οθονών με ενσωματωμένες μπαταρίες, πίσω γυάλινα πάνελ, και θύρες φόρτισης, και θα μπορείτε να επιστρέψετε τα μεταχειρισμένα εξαρτήματα στην εταιρεία, για ανακύκλωση.

Η εταιρεία δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου, ότι οι καταναλωτές της θα έχουν πρόσβαση σε γνήσια ανταλλακτικά συσκευών, εργαλεία επισκευής και έξυπνους, οπτικούς, βήμα προς βήμα οδηγούς επισκευής.

Για να το πετύχει αυτό, η Samsung συνεργάζεται με το iFixit για τη δημιουργία των οδηγών επισκευής, κάτι που φαίνεται να είναι μια αυξανόμενη τάση με τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών να επιλέγουν τη γνωστή σελίδα για τη δημιουργία και παροχή τέτοιων οδηγών.

Η Samsung λέει ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα εξαρτημάτων σε περισσότερες συσκευές και αγορές. Η νέα σειρά Galaxy S22 λείπει από την τρέχουσα λίστα και η συμπερίληψη μόνο ενός μοντέλου Galaxy Tab είναι λίγο περίεργη.

Ωστόσο, αν υποθέσουμε ότι η εταιρεία ακολουθεί τα σχέδιά της – και τα ανταλλακτικά δεν είναι υπερτιμημένα, είναι μια εξαιρετική κίνηση να κρατήσετε τα λειτουργικά τηλέφωνα και tablets μακριά από χώρους υγειονομικής ταφής.

Το iFixit διαθέτει ήδη οδηγούς επισκευής για τα Galaxy S21 Ultra και Galaxy S21 Plus και οι υπόλοιποι οδηγοί θα είναι διαθέσιμοι «τις επόμενες εβδομάδες» – σύμφωνα με τη σελίδα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.