Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, το πιο δημοφιλές smartphone στον κόσμο για το έτος 2021 δεν ήταν ένα iPhone ή ένα τηλέφωνο Android υψηλής τεχνολογίας, αλλά το προσιτό Galaxy A12 της Samsung.

Δεδομένης της μικρότερης σειράς και της τεράστιας δημοτικότητάς του, το βασικό iPhone είναι συνήθως το τηλέφωνο με τις περισσότερες πωλήσεις κάθε έτους, εδώ και πολλά χρόνια.

Στον χώρο της προηγμένης τεχνολογίας, αυτό θα ήταν επίσης σωστό, αλλά το Android κυριαρχεί στον προϋπολογισμό και αυτό συνήθως οδηγεί στο ότι ένα από τα τηλέφωνα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις κάθε χρόνο είναι μια πιο προσιτή συσκευή.

Το 2021, το πιο δημοφιλές smartphone ήταν το Galaxy A12 της Samsung, σύμφωνα με την Omdia. Αυτή είναι μια από τις πιο προσιτές προτάσεις της εταιρείας και πωλείται αυτή τη στιγμή πωλείται στις μεγάλες αλυσίδες για 179,90€.

Υπήρχαν δύο άλλα οικονομικά τηλέφωνα Android που μπήκαν στην πρώτη δεκάδα, με το Galaxy A02 που κατέλαβε τη 10η θέση και το Redmi 9A που βρίσκεται στην 5η θέση.

Η Apple, εν τω μεταξύ, έχει καταλάβει όλες τις υπόλοιπες θέσεις της λίστας, με πιο δημοφιλές iPhone για το 2021 το βασικό μοντέλο της σειράς 12 και λιγότερο δημοφιλές το 13 Pro.

Samsung Galaxy A12 Top Sale 1

Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχει ένας τομέας όπου το Android αναπτύσσεται στον χώρο υψηλής τεχνολογίας ταχύτερα από ότι η Apple. Η Omdia αναφέρει περαιτέρω ότι τα foldable είχαν μια πολύ καλή χρονιά.

Πρόκειται για μία αγορά που η Apple δεν έχει αγγίξει ακόμη και το 2021 είδε συνολικές αποστολές περίπου εννέα εκατομμύρια μονάδων, μία αυξηση της τάξεως του 309% – σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το μεγαλύτερο μερίδιο το έχει το δεύτερο εξάμηνο του 2021, με το επιβλητικό 89% των αποστολών να έχουν γίνει κατά τη διάρκεια αυτού του εξαμήνου.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία του Galaxy Z Fold 3 της Samsung και περισσότερο του Galaxy Z Flip 3, με το τελευταίο να έχει απήχηση στους πελάτες χάρη στην πιο προσιτή τιμή και την καλύτερη αντοχή του.

Η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια κατέχει το 88% της αγοράς των foldable smartphone και απέστειλε περίπου 4,6 εκατομμύρια συσκευές Galaxy Z Flip 3 και 2,5 εκατομμύρια συσκευές Fold 3.

Σύμφωνα με αυτήν την έκθεση, κανένα άλλο foldable smartphone δεν πλησίασε αυτούς τους αριθμούς, με το Mate X2 της Huawei στην τρίτη θέση να έχει μόλις μισό εκατομμύριο μονάδες.

Samsung Galaxy A12 Top Sale 1

Η έκθεση υπολογίζει ότι η αγορά foldable smartphones θα αυξηθεί σε περίπου 14 εκατομμύρια μονάδες φέτος και σε 61 εκατομμύρια μονάδες έως το 2026 – περίπου 3,6% της συνολικής αγοράς smartphone.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.