Τα smartphone έχουν γίνει απίστευτα ισχυρά τα τελευταία χρόνια, σε σημείο που, σε πολλές περιπτώσεις, δεν εκμεταλλευόμαστε πλήρως τη δύναμη αυτών των συσκευών στην καθημερινή χρήση. Ωστόσο, η Samsung φαίνεται ότι μειώνει την απόδοση χιλιάδων εφαρμογών στο όνομα της βελτίωσης της απόδοσης των παιχνιδιών.

Τα τηλέφωνα Samsung αποστέλλονται με προεγκατεστημένη μια εφαρμογή συστήματος που λέγεται Game Optimizing Service και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί. Ο ακριβής σκοπός της εφαρμογής δεν περιγράφεται πουθενά με ακρίβεια, αλλά το όνομά της σίγουρα υποδηλώνει ότι η εφαρμογή χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της απόδοσης των παιχνιδιών.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ένας χρήστης του Twitter, με την υποστήριξη ενός μακροσκελούς νήματος από απογοητευμένους ιδιοκτήτες Galaxy στην Κορέα, η Samsung φαίνεται να χρησιμοποιεί αυτήν την εφαρμογή για να «βελτιστοποιήσει» την απόδοση χιλιάδων εφαρμογών που δεν αφορούν παιχνίδια.

Όταν μια εφαρμογή βρίσκεται στη λίστα της Game Optimizing Service, η απόδοσή της είναι περιορισμένη, όπως αποδεικνύεται από έναν YouTuber που άλλαξε το όνομα πακέτου της εφαρμογής αναφοράς 3DMark για να εξαπατήσει το λογισμικό της Samsung και να αποφύγει τον περιορισμό, και τα αποτελέσματα είναι αρκετά ξεκάθαρα.

Η λίστα περιλαμβάνει εξαιρετικά δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Instagram, το Netflix, το TikTok, ακόμη και ορισμένες εφαρμογές της Google. Η Samsung συμπεριέλαβε επίσης ορισμένες από τις δικές της εφαρμογές, όπως το Pay, το Secure Folder, και άλλες.

Συνολικά, η λίστα των εφαρμογών που επηρεάζονται από την Game Optimizing Service φαίνεται να αριθμεί περίπου 10.000, αλλά δεν περιέχει εφαρμογές συγκριτικής αξιολόγησης όπως το 3DMark, το GeekBench, και άλλες.

Ο λόγος για τον οποίο η Samsung το κάνει αυτό δεν έχει επίσημα αναφερθεί, αλλά είναι πολύ εύκολο να υποθέσουμε ότι σχετίζεται με τη βελτιστοποίηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Ο περιορισμός της απόδοσης μιας εφαρμογής που δεν χρειάζεται στην πραγματικότητα την πλήρη ισχύ CPU ή GPU του Snapdragon 8 Gen 1 ή άλλων chip – όπως του ισχυρού Exynos 2200, θα οδηγούσε σε καλύτερη αυτονομία.

Σύμφωνα με το Naver, η Samsung διερευνά το ζήτημα της Game Optimizing Service και έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα. Μάλιστα προσεγγίζει το θέμα τόσο σοβαρά όσο την υπόθεση του Galaxy Note 7. Περιμένουμε να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση σύντομα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.