Ο Exynos 2400 αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη και διαθέτει δεκαπύρηνη CPU. Προσφέρει επίσης hardware-accelerated ray tracing που παρέχει πιο ρεαλιστικά εφέ φωτισμού στα βιντεοπαιχνίδια, όπως σκιές, αντανακλάσεις, διαθλάσεις, και άλλα. Οι δοκιμές του Geekbench έδειξαν ότι ο Exynos 2400 είναι σχεδόν εξίσου ισχυρός με τον Snapdragon 8 Gen 3.

Το 2023, όλα τα μοντέλα Galaxy S23 ήταν εξοπλισμένα με το chipset Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy. Η Samsung δεν παρήγαγε μαζικά τον Exynos 2300. Φέτος, με τον Exynos 2400 ικανό να οδηγήσει μια σειρά ναυαρχίδων, η Samsung χρησιμοποίησε το SoC στα Galaxy S24 και Galaxy S24+ στις περισσότερες αγορές εκτός από τις ΗΠΑ και την Κίνα. Σε αυτές τις χώρες, τα δύο μοντέλα τροφοδοτούνταν από τον Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy. Το τελευταίο chip χρησιμοποιήθηκε επίσης σε όλες τις μονάδες Galaxy S24 Ultra, ανεξάρτητα από το πού πωλήθηκαν.

Σύμφωνα με πηγή, η Samsung θα εφαρμόσει παρόμοια στρατηγική για τη σειρά ναυαρχίδων Galaxy S25 του επόμενου έτους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε τον Exynos 2500 να βρίσκεται στο εσωτερικό των Galaxy S25 και Galaxy S25+ σε όλες τις αγορές εκτός από τις ΗΠΑ και την Κίνα. Σε αυτές τις χώρες, θα περιμέναμε ότι ο Snapdragon 8 Gen 4 for Galaxy θα τροφοδοτεί αυτά τα μοντέλα. Το ίδιο chip θα πρέπει να βρίσκεται στο εσωτερικό όλων των μονάδων Galaxy S25 Ultra.

Ο Exynos 2400 κατασκευάζεται από το Samsung Foundry χρησιμοποιώντας τον κόμβο των 4nm. Οι πρώτες φήμες λένε ότι ο Exynos 2500 θα κατασκευαστεί από τη Samsung Foundry χρησιμοποιώντας τον κόμβο διεργασίας δεύτερης γενιάς των 3nm. Ένας leaker γνωστός με το όνομα χρήστη PandaFlash λέει ότι χάρη στον κόμβο δεύτερης γενιάς 3nm που χρησιμοποιεί το Samsung Foundry για την παραγωγή του Exynos 2500, το SoC θα είναι πιο ενεργειακά αποδοτικό από τον Snapdragon 8 Gen 4, ο οποίος πιθανότατα θα κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας τον κόμβο δεύτερης γενιάς 3nm της TSMC.

Υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ του second-gen 3nm node του Samsung Foundry και του second-gen 3nm node της TSMC που θα επιτρέψει στον Exynos 2500 να είναι πιο ενεργειακά αποδοτικό από τον Snapdragon 8 Gen 4 SoC; Φυσικά και υπάρχει! Η διαφορά είναι ότι ο κόμβος 3nm δεύτερης γενιάς της Samsung χρησιμοποιεί τρανζίστορ Gate-All-Around (GAA), που σημαίνει ότι η πύλη τυλίγεται γύρω από το κανάλι και στις τέσσερις πλευρές. Αυτό περιορίζει τις διαρροές και αυξάνει τη ροή.

Η TSMC δεν θα χρησιμοποιήσει τρανζίστορ GAA μέχρι να αρχίσει να παράγει στα 2nm από το δεύτερο μισό του επόμενου έτους. Μέχρι τότε, τα chip της δεύτερης γενιάς στα 3nm θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τρανζίστορ FinFET ακόμη και σε SoC όπως το επερχόμενο Snapdragon 8 Gen 4 και τα A18 Pro και A18 Bionic που θα χρησιμοποιηθούν στη σειρά iPhone 16. Τα τρανζίστορ FinFET επιτρέπουν στην πύλη να καλύπτει μόνο τρία κανάλια.

Υπήρξαν αναφορές ότι το chipset Snapdragon 8 Gen 4 έχει προβλήματα κατανάλωσης ενέργειας που αναγκάζουν τους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν μεγαλύτερες μπαταρίες 5.500mAh για να αντισταθμίσουν το πρόβλημα. Όχι ότι το chipset Exynos 2500 είναι εγγυημένα απαλλαγμένο από προβλήματα. Το πρόβλημα της Samsung στο παρελθόν ήταν οι χαμηλές αποδόσεις. Παλαιότερα, το Samsung Foundry είχε φτωχή απόδοση 20% για την παραγωγή 3nm και υποτίθεται ότι αύξησε την απόδοσή του στο 60%, γεγονός που αποτελεί σημαντική βελτίωση, αν αληθεύει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.