Η Samsung επιστρέφει στο παλιό της σύστημα, ενσωματώνοντας δύο chipsets στις ναυαρχίδες της. Αυτό είναι κάτι που είδαμε στο Galaxy S24 και θα συνεχιστεί και στο Galaxy S25. Οι Exynos 2200 και 2300 δεν ήταν καλές λύσεις σε σύγκριση με της υλοποιήσεις της Qualcomm, για αυτό και η σειρά Galaxy S23 κυκλοφόρησε μόνο με Snapdragon 8 Gen 2.

Φέτος όμως η Samsung δείχνει να έχει κάνει μεγάλα βήματα και ο Exynos 2400 φαίνεται να είναι ένα αρκετά δυνατό chipset για τα Galaxy S24 και S24+. Τώρα όμως έχουμε νέες πληροφορίες για τον Exynos 2500 των Galaxy S25, από τον PandaFlash στο X. Στο tweet του αναφέρει πως ο Exynos 2500 τα πηγαίνει εξαιρετικά κόντρα στον Snapdragon 8 Gen 3, που τον ξεπερνάει.

Το θέμα είναι όμως πως ο Exynos 2500 θα πρέπει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 4 και τον MediaTek Dimensity 9400, που δείχνουν να είναι τρομερά δυνατότερα chips από τα τωρινά.

Συγκεκριμένα, ο Snapdragon 8 Gen 4 παρουσιάζει αύξηση επιδόσεων της τάξεως του 46% σε σχέση με τον 8 Gen 3 και φτάνει τις επιδόσεις στο multi core που φτάνουν οι Apple M3, στα laptop της εταιρίας. Το ότι έγινε σύγκριση με τον Snapdragon 8 Gen 3 και όχι τον 8 Gen 4, μάλλον δείχνει πως η υλοποίηση της Samsung υστερεί σε επιδόσεις.

Ο Apple A18 Pro θα σπάσει ρεκόρ στις επιδόσεις ενός πυρήνα

Βέβαια η Samsung έχει αρκετό χρόνο μπροστά της για να κάνει βελτιώσεις. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε τον Exynos 2500 με 10 πυρήνες και υποστήριξη LPDDR5T μνημών. Αν κάνει η Samsung αρκετές βελτιστοποιήσεις, ίσως δούμε ένα πραγματικό κτήνος όταν θα ανακοινωθεί με τα Galaxy S25.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ποιο το νοημα να ειναι κτηνος επιδοσης , οπου ο τωρινος 2400 μπορει να θεωρηθει και ετσι, και να υπολειπεται σε δικτυο και αποδοση μπαταριας?!

  2. Θα έχει 10 πυρήνες γιατί η samsung φοβάται να αφαιρέσει τους πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης, κάτι το οποίο η mediatec κάνει είδη και έρχεται και η qualcom να το κάνει του χρόνου. Δεν θεωρώ ότι είναι κακή ιδέα από τη μεριά της samsung, γιατί έτσι θα ξέρουμε ότι το κινητό έχει εγγυημένα καλή διάρκεια μπαταρίας και όσοι ασχολούνται ακόμα με τους πυρήνες θα μπορούνε να λένε κοίτα εδώ ρε έχω 10 πυρήνες ενώ εσύ έχεις οχτώ. Από εκεί και πέρα ο φετινός επεξεργαστής είναι τρομερά αξιόλογος και έχει κάνει τεράστια βήματα και ελπίζω το ίδιο να συμβεί και του χρόνου. Αν η samsung καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήματα με τη θερμότητα και την μπαταρία εντελώς, τότε η tsmc θα έχει πρόβλημα. Και μακάρι αυτό να συμβεί, γιατί ο ανταγωνισμός δεν κάνει ποτέ κακό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.