Η Samsung έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια τη μείωση του μεγέθους του καταλόγου των smartphones της. Πρώτα, έκοψε τη σειρά J και την ένωσε με την Α. Μετά, πέρασε τα περισσότερα χαρακτηριστικά των Note στα S Ultra και ορισμένα από αυτά στα Z Fold. Στη συνέχεια, άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα στη διάθεση των FE. Τώρα, ετοιμάζεται να κόψει ακόμα περισσότερα μοντέλα, από όλες τις σειρές, Samsung Galaxy S, Galaxy A, και Galaxy S FE.

Ας πάμε πρώτα στα Galaxy A. Έγινε γνωστό ότι η εταιρεία θα σταματήσει τα Galaxy A7x και θα κρατήσει ως κορυφαία πρόταση στη σειρά τα A5x, μάλιστα δεν θα κυκλοφορήσει καν Galaxy A74. Έπειτα, μάθαμε ότι θα διαγράψει από τον κατάλογο της τα Galaxy A2x με τελευταίο μοντέλο να είναι το επερχόμενο Galaxy A24. Έτσι, θα αφαιρέσει τα αχρείαστε μοντέλα από τη σειρά A και θα έχει τα οικονομικά Galaxy A1x, τα mid-range Galaxy A3x, και τα upper mid-range Galaxy A5x.

Πάμε τώρα στα FE. Η Samsung κυκλοφόρησε τα FE ως τις πιο VFM προτάσεις τις καθώς ισορροπούν ανάμεσα στα Galaxy A και τα Galaxy S, αναπτύσσονται με βάση τις προτιμήσεις των οπαδών των Galaxy smartphones, και συναγωνίζονται τα χαμηλότερου επιπέδου Galaxy S. Ωστόσο, όλο αυτό δεν φαίνεται να πήγε καλά. Το Galaxy S20 FE και Galaxy S21 FE κυκλοφόρησαν “κανονικά” – το δεύτερο καθυστέρησε αρκετά. Όμως, η εταιρεία δεν λάνσαρε ποτέ το Galaxy S22 FE λόγω προβλημάτων στην παραγωγή. Αναφορές λένε ότι η σειρά FE είναι νεκρή. Όμως, υπάρχει ένα ακόμα σενάριο, κυκλοφορία FE κάθε δύο σειρές S. Οπότε, ίσως δούμε το Galaxy S23 FE να κάνει ντεμπούτο αρχές του 2024.

Περνάμε στην κορυφαία σειρά Galaxy S. Η Samsung πειραματίστηκε με το πλήθος των μοντέλων της σειράς και τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί τρία, το βασικό, το plus, και το Ultra. Το τελευταίο έχει αποκτήσει τα χαρακτηριστικά των Galaxy Note, τα οποία έχει ακυρώσει και διαγράψει από τον κατάλογο της η νοτιοκορεάτικη εταιρεία. Αναφορές λένε ότι η Samsung ετοιμάζεται να μειώσει τα μοντέλα Galaxy S και να καταργήσει το plus που είναι μία μικρή αναβάθμιση του βασικού. Οπότε, δεν θα δούμε Galaxy S24+. Βέβαια, το πιο πιθανό είναι ότι θα περάσει τα χαρακτηριστικά του απλού στα επίπεδα του plus και το Ultra θα είναι η κορυφαία flagship υβριδική πρόταση της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.