H Samsung εκτός των άλλων έχει πλέον σχεδιάσει έναν προσαρμοσμένο αισθητήρα κάμερας για ένα smartphone που θα ανταγωνιστεί το Galaxy S26 Ultra στις αρχές του επόμενου έτους.
Πιο συγκεκριμένα πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι το τμήμα System LSI της Samsung Electronics, το οποίο αναπτύσσει αισθητήρες κάμερας για κινητά, ανέπτυξε έναν προσαρμοσμένο αισθητήρα κάμερας ISOCELL για τα Vivo X300 Pro και Vivo X300 Ultra. Και τα δύο αυτά τηλέφωνα από την Κίνα θα ανακοινωθούν πριν από το τέλος του έτους και θα ανταγωνιστούν το Galaxy S26 Ultra της Samsung. Ο Han Boxiao, διευθυντής προϊόντων της Vivo, αποκάλυψε ότι το όνομα του νέου αισθητήρα κάμερας της Samsung είναι ISOCELL HPB. Πρόκειται για ένα αισθητήρα 1/1,4 ιντσών 200MP με pixel 0,56µm, ο οποίος μπορεί να καταγράψει εικόνες ευρείας γωνίας (23mm) 200MP και εικόνες τηλεφακού 50MP (50mm).
Η Xiaomi προσφέρει βελτιωμένη εικόνα Ultra HD σε αυτές τις παλαιότερες ναυαρχίδες της
Το Vivo X300 Pro θα χρησιμοποιεί το ISOCELL HPB για την κύρια κάμερά του, ενώ το Vivo X300 Ultra θα το χρησιμοποιήσει για τον τηλεφακό του. Αυτός ο αισθητήρας θα συνδυαστεί με το ίδιο μπλε γυαλί με επίστρωση Zeiss T* για τη μείωση του σκεδαζόμενου φωτός και των ειδώλων. Παράλληλα νέες φήμες δημιουργούν ελπίδες για σημαντικές βελτιώσεις στην κάμερα του Galaxy S26 Ultra. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι η ίδια η Samsung δεν χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα κάμερας για τον τηλεφακό του Galaxy S26 Ultra, καθώς αναμένεται να χρησιμοποιήσει έναν τηλεφακό 1/2,55 ιντσών 50MP με φακό οπτικού ζουμ 5x.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.