Η Samsung κάνει πολλές προσθήκες στο Android Pie της Google. Πολύ σύντομα, όταν θα κυκλοφορήσει το Samsung One UI, θα έχεις ένα μικρό button στη navigation bar που σου επιτρέπει να εναλλάξεις εύκολα και γρήγορα μεταξύ του portrait και landscape προσανατολισμού της οθόνης χωρίς να χρειάζεται να αγγίξεις το auto rotate toggle στο notification bar.

Πως λειτουργεί. Ας πούμε για παράδειγμα ότι χρησιμοποιείς το smartphone σου σε portrait mode, όπως δηλαδή το χρησιμοποιούμε κανονικά. Για να κάνεις rotate την οθόνη σε landscape, θα πρέπει να να ενεργοποιήσεις το auto rotate toggle στα quick toggles. Πλέον στο Samsung One UI δεν χρειάζεται. Κάθε φορά που θα γέρνεις τη συσκευή σου ένα μικρό button θα εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά της navigation bar. Όταν πατάς αυτό το πλήκτρο, θα μπορείς να εναλλάξεις σε landscape προσανατολισμό. Όταν χρησιμοποιείς το τηλέφωνο σε landscape mode και χρειαστεί και το γυρίσεις σε portrait το πλήκτρο θα εμφανίζεται ξανά.

Ο λόγος που το κάνει αυτό η Samsung είναι για να μην χρειάζεσαι πλέον να αφήνεις το auto rotate feature ενεργοποιημένο που μπορεί να αλλάξει τον προσανατολισμό σε περιπτώσεις που δεν πρέπει ή δεν το θέλεις. Η navigation bar λειτουργεί πολύ καλύτερα.

Σχετικό θέμα: Το νέο camera ui για Samsung συσκευές φέρει μια αλλαγή που δεν θα σας αρέσει

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.