Αυτό είναι μια είδηση που δεν περιμέναμε να γράψουμε αυτή την περίοδο. Η Huawei είναι πλέον επίσημα ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στα αναδιπλούμενα, εκθρονίζοντας την Samsung, για το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Στις 23 Μαΐου, η εταιρία έρευνας αγοράς Tech Insights ανακοίνωσε πως η Huawei ξεπέρασε την Samsung στην παγκόσμια αγορά αναδιπλούμενων τηλεφώνων, για το Q1 2024. Οι πωλήσεις της Huawei αυξήθηκαν κατά 257% σε σύγκριση με πέρσι, ξεπερνώντας έτσι την Samsung. Δεύτερη είναι η Samsung και τρίτη η Honor.

Η Huawei κατέλαβε την πρώτη θέση στα αναδιπλούμενα λόγω της μεγάλης αύξησης πωλήσεων, την στιγμή που η Samsung έχασε 25% μερίδιο αγοράς, σε σχέση με πέρσι.

Μεγάλη άνοδο έδειξε και η Motorola, με αύξηση πωλήσεων κατά 1260% σε σχέση με πέρσι, όμως τότε είχε πολύ μικρό μερίδιο αγοράς. Η Honor εμφάνιση άνοδο +480%, η Vivo +331% και η Xiaomi +41%. Πτώση -25% είδε η Samsung και η Oppo, που έχασε -75% μερίδιο αγοράς.

Huawei αναδιπλούμενα Mate X5
Huawei Mate X5

Η αγορά αναδιπλούμενων συσκευών είδε σχεδόν διπλασιασμό στην Κίνα, με ανάπτυξη 94% σε σχέση με πέρσι. Παράλληλα η Βόρεια Αμερική είχε ανάπτυξη 143% στα αναδιπλούμενα, με τα flip να παραμένουν κυρίαρχα εκεί. Στην Βόρεια Αμερική, η Motorola εκθρόνισε την Samsung στην δεύτερη θέση και την OnePlus στην τρίτη θέση. Η Motorola είχε στο οπλοστάσιό της τα πολύ δυνατά Razr 40 series.

Μπορεί η Samsung να παρουσίασε το πρώτο αναδιπλούμενο τηλέφωνο το 2019, με την Huawei να ανακοινώνει το δικό της περίπου την ίδια περίοδο, λίγο μετά τους περιορισμούς των ΗΠΑ. Η Samsung είχε σχεδόν το 70% της αγοράς, όμως τώρα η Κίνα έχει μπει δυναμικά στα αναδιπλούμενα, με πολύ δυνατές προτάσεις. Η στασιμότητα της Samsung στα αναδιπλούμενα, της στοιχίζει μερίδιο αγοράς.

Στο αποκλειστικό μας για τα νέα αναδιπλούμενα της εταιρίας, είδατε πως και φέτος δεν έχουμε σημαντικές αλλαγές στα Galaxy Z Fold 6 και Z Flip 6. Αυτό ίσως φέρει περαιτέρω μείωση στα μερίδια αγοράς της Samsung, στην κατηγορία των αναδιπλούμενων. Η επέλαση της Κίνας είναι δυνατή και δύσκολα θα την σταματήσει κάτι. Με την Κίνα να είναι η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου και συγκεκριμένα μεγαλύτερη από την αγορά των ΗΠΑ και την Ευρώπης μαζί, δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Ακόμα και το iPhone έχει χάσει μεγάλο μερίδιο στην Κίνα. Η IDC ανέφερε ότι το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η κινεζική Honor ηγήθηκε της κινεζικής αγοράς smartphone με μερίδιο 17,1%, ακολουθούμενη από τη Huawei (17,0%), την Oppo (15,7%) και την Apple (15,6%).

[Αποκλειστικό] Μάθαμε τα πάντα για όσα έρχονται στο επόμενο Unpacked της Samsung

Οι κινέζοι, εν μέσω εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ, πλέον αγοράζουν πατριωτικά. Όλο και περισσότεροι απομακρύνονται από εισαγόμενες εταιρίες και προτιμούν τις εγχώριες. Αυτό έχει δώσει μεγάλα μερίδια αγοράς στις κινέζικες εταιρίες, που μεταφράζονται σε πολύ μεγάλα ποσα. Όμως, αυτά τα ποσά πηγαίνουν σε έρευνα και ανάπτυξη, κάτι που θα δώσει στην Κίνα της τεχνολογίες αιχμής που αναζητά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.