Δεν υπάρχει ψηφιακή συσκευή, πρόγραμμα, λογισμικό, που δεν παρουσιάζει τις λεγόμενες παιδικές ασθένειες. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα η εκάστοτε εταιρεία φροντίζει ή όχι για την επίλυση τους. Τον τελευταίο καιρό, το Samsung Galaxy S23 Ultra και οι παιδικές τους ασθένειες απασχόλησαν το διαδίκτυο.

Μία από αυτές ήταν η συνεχής αποσύνδεση του S Pen, το οποίο χρησιμοποιεί Bluetooth σύνδεση για να μεταφέρει εντολές στο τηλέφωνο, που επιτρέπουν τον χειρισμό της κάμερας, των πολυμέσων, και πολλές άλλες εργασίες. Για αποφυγή άσκοπης κατανάλωσης πόρων, το S Pen αποσυνδέεται από το smartphone όταν είναι τοποθετημένο στην ειδική υποδοχή.

Υπό κανονικές συνθήκες, το S Pen συνδέεται αυτόματα στο Samsung Galaxy S23 Ultra μόλις αφαιρεθεί από την υποδοχή. Ωστόσο, πολλοί κάτοχοι του premium flagship smartphone ανέφεραν ότι η σύνδεση αποτυγχάνει και το τηλέφωνο εμφανίζει μήνυμα που ενημερώνει πως θα πρέπει να τοποθετήσουν το stylus στην υποδοχή για να αποκατασταθεί η σύνδεση.

Η πρόχειρη λύση που βρέθηκε και λειτουργούσε για τους περισσότερους ήταν να ενεργοποιήσουν μία λειτουργία που φροντίζει ώστε το S Pen να μένει συνέχεια συνδεδεμένο στο Galaxy S23 Ultra, ακόμη και όταν είναι στην υποδοχή. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατανάλωση μπαταρίας, αλλά θα ήταν αρκετά μικρή ώστε να επηρεάσει ουσιαστικά την αυτονομία του τηλεφώνου.

Αυτές τις ημέρες, η Samsung κυκλοφορεί το update Μαρτίου που λύνει δεκάδες σφάλματα. Όπως και κάθε ενημέρωση στο One UI, έτσι και αυτή, έρχεται πακέτο με ενημερώσεις για μερικές από τις εφαρμογές των Galaxy smartphones. Στην περίπτωση του Samsung Galaxy S23 Ultra, μετά την εγκατάσταση του update, οι κάτοχοι πρέπει να μπουν στο Galaxy Store και να αναβαθμίσουν την εφαρμογή Air Command.

Μετά την ενημέρωση της συσκευής και της εφαρμογής για τα Air Command του S Pen, θα πρέπει οι αποσυνδέσεις και η αποτυχία σύνδεσης να διορθωθούν. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε καλό θα είναι να γίνει εκκαθάριση των δεδομένων της εφαρμογής και επανεκκίνηση του τηλεφώνου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.