Στόχος των εταιρειών είναι να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερη εμπειρία μπορούν στους καταναλωτές, ώστε να τους διατηρούν ικανοποιημένους. Στο Android, υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο το οποίο με τα χρόνια έχει εξελιχθεί “αρνητικά”. Καθώς το λειτουργικό σύστημα “μεγαλώνει”, η πραγματοποίηση των ενημερώσεων παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο χρήστης να μένει “κλειδωμένος” έξω από τη συσκευή του για όλο και μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Η Google έλυσε αυτό το θέμα με την πραγματοποίηση απρόσκοπτων update μέσω των A/B partitions. Στην ουσία, στον αποθηκευτικό χώρο του τηλεφώνου υπάρχουν χωριστά partitions, στο ένα τρέχει η κανονική εγκατάσταση του λειτουργικού και στο άλλο υπάρχει αποθηκευμένο ένα αντίγραφο του συστήματος. Η αναβάθμιση πραγματοποιείται στο partition που περιέχει το αντίγραφο του συστήματος καθώς ο χρήστης συνεχίζει να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο, μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, πρέπει να γίνει μία απλή επανεκκίνηση της συσκευής, ώστε να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τη νέα έκδοση του λογισμικού.

Υπήρξαν αναφορές που έλεγαν ότι παρόλο που η Samsung αναβάλει την υιοθέτηση της νέας λύσης των αναβαθμίσεων, διότι πρέπει η συσκευή να υποστηρίζει τα A/B partitions, τελικά θα δούμε την εταιρεία να κάνει το επόμενη βήμα στα Galaxy S23. Ωστόσο, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από ελέγχους των τηλεφώνων με ειδικά εργαλεία, η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια δεν προσφέρει την απρόσκοπτη εγκατάσταση ενημερώσεων ούτε στα νεότερα flagship smartphones της, χωρίς κανέναν προφανή λόγο.

Φέτος, η εταιρεία έκανε την κίνηση να καταργήσει στην ουσία τη χρήση των 128GB αποθηκευτικού χώρου, καθώς λάνσαρε τέτοια έκδοση μόνο στο βασικό Samsung Galaxy S23 ως την πιο οικονομική πρόταση της σειράς που οριακά δεν περνάει τα 1.000 ευρώ, ωστόσο, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει UFS 3.1 αποθηκευτικό χώρο, διότι δεν κατασκευάζει η ίδια τέτοιο module, ακόμη. Οπότε, του χρόνου περιμένουμε να δούμε 256GB+ εκδόσεις σε όλα τα μοντέλα, με UFS 4.0 αποθηκευτικό χώρο, και τότε η εταιρεία δεν θα έχει καμία δικαιολογία να μην χρησιμοποιήσει τα A/B partitions.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.