Η Samsung ανακοίνωσε το Galaxy S24 Ultra, με Gorilla Glass Armor, το οποίο έχει τρομερά μειωμένες αντανακλάσεις. Το κοινό, όπως και εμείς, εντυπωσιαστήκαμε από το πόσο καθαρή θέαση έχει σε εξωτερικούς χώρους, όπου οι αντανακλάσεις κανονικά είναι μεγάλες. Σε πολλές συγκρίσεις, το Galaxy S24 Ultra επέδειξε σαφές πλεονέκτημα στην μείωση των αντανακλάσεων σε σύγκριση με ότι άλλο υπάρχει στην αγορά.

Το μυστικό πίσω από το τρομερό γυαλί έχει πλέον αποκαλυφθεί, αφού η ίδια η Samsung δημοσίευσε ένα άρθρο και ένα βίντεο που εξηγεί τις ιδιότητες του Galaxy S24 Ultra σε αυτό τον τομέα.  Η εταιρεία αποκαλεί το Corning Armor «το πιο ανθεκτικό στις γρατσουνιές, οπτικά προηγμένο Gorilla Glass που κατασκευάστηκε ποτέ».

Το μυστικό βρίσκεται πίσω από μια διαδικασία επίστρωσης σε νανοκλίμακα, που εφαρμόζεται στο γυαλί. Η Corning χρησιμοποίησε ένα ομοιόμορφο πλάσμα σε ένα θάλαμο γεμάτο αργό, για να εναποθέσει τα στόματα πάχους νανομέτρων στο γυαλί.

Αυτό που κάνει την διαφορά όμως είναι πως τα στρώματα πάχους λίγων νανομέτρων στο Gorilla Glass Armor, λειτουργούν σαν μικροσκοπικά φίλτρα διασποράς προς μία κατεύθυνση. Έτσι, παίρνουν το φως από την εξωτερική πλευρά της οθόνης και το διαχέουν μέσα στα γυάλινα στρώματα, αντί να το αντανακλούν προς τα πίσω και άρα προς τα μάτια μας. Αυτό δημιουργεί μια πολύ αμυδρή αντανάκλαση, αντί για μια ισχυρή αντανάκλαση, σαν καθρέφτη.

Το Gorilla Glass Armor αυτή τη στιγμή είναι αποκλειστικότητα του Galaxy S24 Ultra και σύμφωνα με Samsung και Corning είναι το μόνο υλικό που μειώνει τόσο δραστικά τις αντανακλάσεις, μέχρι και 75%. Παράλληλα, αποδίδει επίσης και τρεις φορές καλύτερα σε δοκιμές πτώσεων, σε σχέση με το κανονικό γυαλί.

Η Samsung αναγνωρίζει και διορθώνει το πρόβλημα του fingerprint στα Galaxy S23 στο One UI 6.1

Περιμένουμε να δούμε την αποκλειστική συμφωνία Samsung με Corning να τελειώνει, ώστε να έχουμε το Gorilla Glass Armor σε περισσότερες συσκευές, από άλλους κατασκευαστές. Εμείς θεωρούμε πως αυτό το γυαλί πρέπει να μπει σε όλες τις συσκευές, τι λέτε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.