Η Samsung φέρεται να έχει απαγορεύσει τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στις εγκαταστάσεις της, διότι υπάλληλοι της διέρρευσαν κατά λάθος ευαίσθητα δεδομένα στο ChatGPT. Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία έλαβε μέτρα αφού ανακάλυψε ότι το προσωπικό του ανέβασε εσωτερικό πηγαίο κώδικα στην πλατφόρμα AI.

Ο νοτιοκορεατικός τεχνολογικός κολοσσός έστειλε υπόμνημα με το οποίο απαγορεύει τη χρήση του ChatGPT σε ένα από τα μεγαλύτερα τμήματά του. Ένα εσωτερικό έγγραφο που εξέτασε το Bloomberg αναφέρει ότι η Samsung ανησυχεί για τον τρόπο με τον οποίο οι υπηρεσίες AI όπως το ChatGPT και το Google Bard αποθηκεύουν τα δεδομένα των χρηστών.

Η εταιρεία σημειώνει επίσης ότι οι πληροφορίες που τροφοδοτούνται σε πλατφόρμες AI αποθηκεύονται σε εξωτερικούς διακομιστές, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ανάκτηση και τη διαγραφή τους και ως εκ τούτου, θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν σε άλλους χρήστες, οι οποίο δεν θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική της Samsung, το προσωπικό της απαγορεύεται να χρησιμοποιεί προϊόντα generative AI στα τηλέφωνα, στα tablet, στους υπολογιστές, και στο εσωτερικό δίκτυο της εταιρείας. Μάλιστα, η εταιρεία προειδοποιεί ότι η μη τήρηση των νέων οδηγιών μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή πληροφοριών και στην επιβολή κυρώσεων ή ακόμη και την απόλυση του εμπλεκόμενου.

Η πολιτική αυτή, φυσικά, δεν επηρεάζει τους καταναλωτές της Samsung. Στην πραγματικότητα, το Bing AI που τροφοδοτείται από το ChatGPT αποτελεί πλέον βασικό στοιχείο των τηλεφώνων της Samsung χάρη στην ενσωμάτωση του πληκτρολογίου SwiftKey στης συσκευές της. Το πληκτρολόγιο SwiftKey της Microsoft είναι προεγκατεστημένο στο One UI εδώ και πολύ καιρό, και τώρα διαθέτει το Bing AI.

Το δημοσίευμα του Bloomberg αποκαλύπτει επίσης ότι η Samsung εργάζεται πάνω στα δικά της εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για τη μετάφραση και τη σύνοψη εγγράφων, καθώς και για την ανάπτυξη λογισμικού. Από ό,τι φαίνεται, τα εργαλεία αυτά θα μπορούσαν να περιοριστούν στο εσωτερικό της εταιρείας. Δεν είναι σαφές αν η Samsung θα διαθέσει κάποιο από τα δικά της προϊόντα generative AI στους καταναλωτές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.