Η Samsung συνεργάζεται με την AMD για την ενσωμάτωση χαρακτηριστικών ray tracing στα chip Exynos. Ωστόσο, οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω στις δικές της τεχνολογίες ray tracing και AI-powered upsampling, για μελλοντικούς επεξεργαστές. Αυτή η είδηση ακολουθεί τη συνεργασία της Samsung με την AMD και την Qualcomm για να φέρει τη FidelityFX Super Resolution (FSR) στα τηλέφωνά της.

Οι ερευνητές του Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) φέρονται να αναπτύσσουν δύο νέες τεχνολογίες: Neural Ray Reconstruction και Neural Super Sampling. Αυτές οι καινοτομίες αναμένεται να ενσωματωθούν στα chip Exynos μετά το 2025, αποκλείοντας ενδεχομένως το 3nm “Dream Chip” της Samsung για τη σειρά Galaxy S25. Η τεχνολογία ray tracing της Samsung φέρεται να υπερέχει έναντι των λύσεων της AMD και της Nvidia, προσφέροντας ray tracing σε όλα τα μέρη μιας σκηνής, σε αντίθεση με την περιορισμένη εφαρμογή που παρατηρείται στις λύσεις των άλλων εταιρειών.

Για να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις επεξεργαστικής ισχύος του ray tracing, η Samsung χρησιμοποιεί μια μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) για υπολογισμούς που σχετίζονται με το ray tracing και μια μέθοδο υπερδειγματοληψίας με τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζεται Neural Super Sampling. Παρόμοια με το FSR της AMD και το DLSS της Nvidia, αυτή η μέθοδος αποδίδει τα καρέ σε χαμηλότερη ανάλυση και τα αναβαθμίζει, μειώνοντας τον φόρτο εργασίας του chipset. Στη συνέχεια, εφαρμόζεται αντιδιαστολή για να βελτιωθούν οι άκρες των αντικειμένων στα καρέ βίντεο. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με αυτές τις τεχνολογίες, οπότε οι πληροφορίες θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη με προσοχή.

Τα επερχόμενα Galaxy S24 της Samsung, που θα κάνουν ντεμπούτο στα μέσα Ιανουαρίου του 2024, θα είναι τα πρώτα AI Phone της εταιρείας. Θα διαθέτουν ένα chipset (Exynos 2400 ή Snapdragon 8 Gen 3) εξοπλισμένο με μια ισχυρή NPU ικανή για επεξεργασία AI εντός της συσκευής. Έτσι, θα εξαλείφουν την ανάγκη εκφόρτωσης εργασιών σε έναν cloud server και θα εξασφαλίζουν ταχύτερες και πιο αξιόπιστες επιδόσεις για ορισμένες εργασίες. Επιπλέον, η Samsung σχεδιάζει να βελτιώσει την NPU για την υποστήριξη εργασιών ray tracing και upsampling σε μελλοντικά Galaxy smartphones.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.