Όταν πρόκειται για το Android, η Samsung έχει την τάση να βαδίζει στο ρυθμό του δικού της τυμπάνου. Για παράδειγμα, η εταιρεία αποφεύγει εδώ και καιρό να χρησιμοποιεί απρόσκοπτες ενημερώσεις στα τηλέφωνά της. Ωστόσο, τον Μάρτιο, ο τεχνολογικός γίγαντας υποχώρησε και άρχισε να εφαρμόζει το χαρακτηριστικό σε νέα τηλέφωνα, όπως το Galaxy A55.

Ένα άλλο ευρέως χρησιμοποιούμενο χαρακτηριστικό μεταξύ των τηλεφώνων Android που η Samsung έχει πεισματικά αποφύγει είναι οι drawer εφαρμογών με κάθετη κύλιση. Φαίνεται όμως ότι ο κατασκευαστής τηλεφώνων Galaxy θα μπορούσε σύντομα να αλλάξει τη στάση του και σε αυτό το θέμα.

Επί του παρόντος, οι drawer εφαρμογών στο One UI αποθηκεύουν τις εφαρμογές σε σελίδες, απαιτώντας να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να περιηγηθείτε. Παρόλο που το Android skin της Samsung δεν υποστηρίζει drawer εφαρμογών με κάθετη κύλιση, υπήρχε μια επιλογή στην ενότητα Home Up του Good Lock που επέτρεπε στους χρήστες να αλλάξουν αυτή τη διάταξη. Ωστόσο, μετά από μια ενημέρωση, η Samsung αφαίρεσε αυτή την επιλογή.

Οι ενθουσιώδεις χρήστες δεν ήταν χαρούμενοι για την αφαίρεση αυτής της δυνατότητας. Σε μια δημοσίευση στο φόρουμ της κοινότητας της Samsung, ένας χρήστης ρώτησε σχετικά με τη λειτουργία που αφαιρέθηκε από το Good Lock. Κάπως έτσι μάθαμε ότι η εταιρεία μπορεί να σχεδιάζει να προσθέσει τη λειτουργία αυτή ως μόνιμο χαρακτηριστικό του One UI, στο μέλλον.

Ένας συντονιστής της κοινότητας δηλώνει: “Γεια σου, πελάτη. Αυτή είναι η ομάδα υποστήριξης του Good Lock. Παρακαλούμε σημειώστε ότι η λειτουργία κάθετης λίστας του Home Up ετοιμάζεται προς το παρόν για υποστήριξη στην επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Σας ευχαριστούμε.”

Αυτό θα μπορούσε απλά να σημαίνει ότι η Samsung ετοιμάζεται να επαναφέρει την επιλογή στο Home Up. Ωστόσο, ο συντονιστής είναι πιο πιθανό να εννοεί ότι η υποστήριξη του κάθετου drawer εφαρμογών θα προστεθεί εγγενώς στο λειτουργικό σύστημα όταν κυκλοφορήσει το One UI 7 βασισμένο στο Android 15.

Ωστόσο, δεν θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι ισχύει μέχρι η Samsung να προωθήσει τη beta έκδοση του One UI 7. Η Google μόλις κυκλοφόρησε την πρώτη δημόσια beta για το Android 15, οπότε θα περάσει λίγος καιρός μέχρι να κυκλοφορήσει η beta του One UI 7.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.