Για όσους δεν γνωρίζουν, το Good Lock είναι μία σουίτα εφαρμογών που επιτρέπει στους χρήστες να τροποποιούν σχεδόν τα πάντα στο Samsung Galaxy smartphone τους, από τα wallpaper και τα εικονίδια, μέχρι την κάμερα, το πληκτρολόγιο, ή την εφαρμογή των ρυθμίσεων.

Δυστυχώς, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία επιτρέπει τη λήψη της σουίτας σε επιλεγμένες αγορές, εκνευρίζοντας τους χρήστες των συσκευών της που δεν κατοικούν σε αυτές τις χώρες. Ωστόσο, αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει και μάλιστα σύντομα.

Αρκετοί κάτοχοι Samsung Galaxy smartphone αναφέρουν ότι ξαφνικά μπορούν να κατεβάσουν το Good Lock και τα modules του, ακόμα και αν δεν κατοικούν στις επιλεγμένες χώρες.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα, αλλά η λίστα μέχρι τώρα περιλαμβάνει δεκάδες χώρες και συνέχεια εμφανίζονται αναφορές από χρήστες επιπλέον χωρών που μπορούν να κατεβάσουν τη σουίτα.

Ελπίζουμε και θεωρούμε ότι σύντομα το Good Lock θα είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας. Οπότε, πιστεύουμε πως είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να δούμε μερικά από τα καλύτερα κόλπα του, τα οποία θα πρέπει να δοκιμάσουμε αμέσως μόλις το περάσουμε στη συσκευή μας.

Keys Cafe

Η Samsung διαθέτει ένα από τα καλύτερα ψηφιακά πληκτρολόγια, αλλά δεν είναι και τόσο παραμετροποιήσιμο εμφανισιακά. Με το Keys Cafe μπορούμε να δημιουργούμε layout διαφορετικών γλωσσών, να διαλέγουμε διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων για τα κουμπιά και το φόντο, και πολλά άλλα.

Home Up

Το Good Lock έχει ένα module που ονομάζεται Home Up και επιτρέπει να πολλές οπτικές παραμετροποιήσεις, συμπεριλαμβανομένου του layout της αρχικής οθόνης, του επιπέδου θολώματος του φόντου, του τύπου των φακέλων, ακόμα και του layout των εφαρμογών που χρησιμοποιήσαμε πρόσφατα.

Theme Park

Το Theme Park δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι. Δεν επιτρέπει την αλλαγή θεμάτων που αλλάζουν όλο του UI, αλλά την τροποποίηση τμημάτων του UI, όπως το σχήμα και το χρώμα των εικονιδίων. Στην ουσία λοιπόν είναι ένας δημιουργός θεμάτων που αλλάζει πολλά στοιχεία του UI, παρά μία εφαρμογή λήψης και εφαρμογής έτοιμων θεμάτων.

Wonderland

Το Wonderland module του Good Lock προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών επιπέδων wallpaper τα οποία αντιδρούν στην κίνηση της συσκευής λαμβάνοντας δεδομένα από αισθητήρες όπως το γυροσκόπιο. Επιτρέπει την προσθήκη πολλών εφέ, όπως το χιόνι ή η βροχή, και άλλα.

Pentastic

Πρόκειται για ένα module που απευθύνεται σε όσους έχουν ένα Galaxy smartphone που υποστηρίζει S Pen. Με το Pentastic μπορούμε να αλλάξουμε το σχήμα του Air Command μενού και να διαλέξουμε ακόμα και ένα κυκλικό παράθυρο που θυμίζει αυτό των Galaxy Note. Επιπλέον, επιτρέπει την τροποποίηση του δείκτη του S Pen.

LockStar

Αν έχουμε ήδη το One UI 5.0 και θεωρούμε ότι η Samsung δεν προσφέρει πολλές δυνατότητες προσαρμογής της lock screen μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το LockStar που προσφέρει πολύ περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης της οθόνης κλειδώματος.

Thermal Guardian

Για το τέλος αφήσαμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά module του Good Lock που είναι το Thermal Guardian και επιτρέπει να παρακολουθούμε τη θερμοκρασία της CPU, να ορίσουμε ένα θερμικό όριο, να προβάλλουμε αναλυτικά γραφήματα των επιπέδων θερμοκρασίας της CPU, να παρακολουθούμε πώς η θερμοκρασία επηρεάζει τη CPU, και άλλα.

Επιπλέον, μπορούμε να δημιουργήσουμε μία λίστα με “Restricted apps” και να δούμε ποιες εφαρμογές υπόκεινται σε περιορισμό απόδοσης για την αποφυγή της υπερθέρμανσης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.