Η Revolut λανσάρει τα Ευέλικτα Κεφάλαια για τις ελληνικές επιχειρήσεις μέσω του Revolut Business, στοχεύοντας σε μια πιο αξιοκρατική πρόσβαση στα κεφάλαια της χρηματαγοράς

● Το Revolut Business επεκτείνει την πρόσβαση σε αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς, με σκοπό την ενίσχυση της ανάπτυξης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων μέσω των Ευέλικτων Κεφαλαίων, που διατίθενται για τους πελάτες σε προγράμματα επί πληρωμή.

● Τα Ευέλικτα Κεφάλαια προσφέρουν στους πελάτες του Revolut Business έναν εύχρηστο και ασφαλή τρόπο πρόσβασης με χαμηλή επικινδυνότητα σε αμοιβαία κεφάλαια, ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν περισσότερο τα χρήματά τους και να αυξήσουν τα διαθέσιμα μετρητά.

● Οι πελάτες του Revolut Business που επενδύουν στα Ευέλικτα Κεφάλαια μπορούν να κερδίζουν και να λαμβάνουν αποδόσεις καθημερινά, με πάνω από 5% APY (Ετήσια Ποσοστιαία Απόδοση/κυμαινόμενο) σε USD. 1

● Κατά μέσο όρο στον ΕΟΧ, οι πελάτες του Revolut Business καταθέτουν πάνω από 5 δισεκατομμύρια ευρώ τον μήνα στους τρεχούμενους λογαριασμούς τους.

ΔΕΗ: Προς υλοποίηση η Fibergrid (οπτική ίνα μέχρι το σπίτι): Δείτε χάρτη διαθεσιμότητας – Οι περιοχές

Αθήνα, 25 Ιουνίου 2024 – Η Revolut, η παγκόσμια εταιρεία fintech με περισσότερους από 40 εκατομμύρια ιδιώτες πελάτες και εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες διεθνώς, διαθέτει από σήμερα τη νέα της υπηρεσία, τα Ευέλικτα Κεφάλαια, για τους Business πελάτες σε προγράμματα επί πληρωμή και σε επιλεγμένες αγορές του ΕΟΧ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Μέσω των Ευέλικτων Κεφαλαίων, οι πελάτες της Revolut μπορούν να επενδύσουν σε κεφάλαια χρηματαγοράς χαμηλού κινδύνου, που συνήθως είναι διαθέσιμα μόνο σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, που διαθέτουν μεγαλύτερα κεφάλαια προς επένδυση.

Διευρύνοντας την πρόσβαση σε αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς μέσω της υπηρεσίας των Ευέλικτων Κεφαλαίων για τους πελάτες με πρόγραμμα επί πληρωμή, η Revolut βοηθά τις ελληνικές επιχειρήσεις να ενισχύσουν τη μελλοντική τους ανάπτυξη. Με πάνω από 5% APY (κυμαινόμενο) σε USD τα Ευέλικτα Κεφάλαια μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν αποθέματα μετρητών ανεξάρτητα από το στάδιο ανάπτυξής τους, αλλά και για κάθε είδους περίπτωση, όπως εξαγορές και επανεπενδύσεις μέχρι πληρωμές φόρων και την αντιστάθμιση των εξόδων.

Τα τελευταία έξι χρόνια, ο όγκος των αμοιβαίων κεφαλαίων στη χρηματαγορά έχει διπλασιαστεί σχεδόν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο τέλος του 2021, τα αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς της ΕΕ κατείχαν πάνω από 1,4 τρισεκατομμύρια ευρώ στο σύνολο των περιουσιακών στοιχείων.

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται σε μια εποχή που τα επιτόκια  και ο πληθωρισμός  σε όλη την Ευρώπη παραμένουν υψηλά. Με άλλα λόγια, οι επιχειρήσεις που δεν εκμεταλλεύονται τα ταμειακά τους διαθέσιμα ώστε να κερδίζουν αποδόσεις, κινδυνεύουν πραγματικά να υποστούν απώλειες. Οι πελάτες του Revolut Business στον ΕΟΧ, ήδη καταθέτουν περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ευρώ τον μήνα στους τρεχούμενους λογαριασμούς τους.

Με τα Ευέλικτα Κεφάλαια, οι πελάτες του Revolut Business μπορούν να κερδίζουν και να λαμβάνουν αποδόσεις κάθε μέρα, να προσθέτουν και να αποσύρουν χρήματα εντός δύο εργάσιμων ημερών χωρίς χρεώσεις ή περιορισμούς υπό κανονικές συνθήκες αγοράς, να ορίζουν ελέγχους πρόσβασης για όλους τους υπαλλήλους της επιχείρησης και να ανοίγουν έως και 100 λογαριασμούς Ευέλικτων Κεφαλαίων στα διαθέσιμα νομίσματα (GBP, EUR και USD) χωρίς ελάχιστο ή μέγιστο ποσό επένδυσης.

Ο James Gibson, Επικεφαλής του Revolut Business, δήλωσε: «Στη Revolut, παραμένουμε αφοσιωμένοι στον στόχο μας να απλοποιήσουμε τα πάντα σε σχέση με τα χρήματα και για το Revolut Business αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διευκολύνουμε τις εταιρείες στο να επεκταθούν και να επενδύουν. Τα Ευέλικτα Κεφάλαια κάνουν ακριβώς αυτό, επιτρέποντας στους Business πελάτες μας να συγκεντρώσουν τα κεφάλαιά τους και να σχεδιάσουν την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που κάνουμε τα αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς προσβάσιμα σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, όχι μόνο σε εκείνες που διαθέτουν τεράστια αποθέματα μετρητών και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων».

Τα Ευέλικτα Κεφάλαια είναι ένας μόνο από τους τρόπους με τους οποίους οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν το Revolut Business για να ενισχύουν τα κεφάλαιά τους, να διαχειρίζονται τον συναλλαγματικό κίνδυνο και να σχεδιάζουν τις μελλοντικές τους κινήσεις. Οι πελάτες μπορούν επίσης να μετατρέπουν τα χρήματά τους σε διατραπεζικές ισοτιμίες (με βάση τα όρια του προγράμματος, κατά τις ώρες λειτουργίας της αγοράς) και να προστατεύουν την επιχείρησή τους από τη διακύμανση του συναλλάγματος μέσω των Προθεσμιακών Συμβολαίων (Forwards), κλειδώνοντας δηλαδή τις συναλλαγματικές ισοτιμίες με σκοπό να αποκτήσουν μια σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία για το μέλλον.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.