Η Mediatek είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ένα report ισχυριζόταν ότι η εταιρεία κλέβει στα benchmarks. Ο γνωστός κατασκευαστής επεξεργαστών, σύμφωνα με πληροφορίες, επέτρεπε σε OEMs να ενεργοποιήσουν ένα κρυφό sports mode σε benchmarking apps χρησιμοποιώντας την ευρέως γνωστή πρακτική στις τάξεις των κατασκευαστών, whitelisting, για την αναγνώριση αυτών των apps.

Η Mediatek υπερασπίστηκε την τακτική της αυτή, τονίζοντας ότι αποτελεί μια συνήθη πρακτική μεταξύ των εταιρειών, και ότι ο κύριος ανταγωνιστής το κάνει ήδη. Προφανώς εννοεί την Qualcomm. Πλέον, η εταιρεία απαντά στο android authority και σχολιάζει αυτές τις εξελίξεις.

Το whitelisting αναφέρεται στη τεχνική χρήσης του ονόματος μιας εφαρμογής για να αποφασιστεί αν αυτή θα εισέλθει στο performance enhancement mode. Η τακτική του whitelisting ενός benchmark app θεωρείται στη βιομηχανία ως cheating από τη στιγμή που αναιρείται ο σκοπός του benchmark, που είναι να αντικατοπτρίσει την εμπειρία σε καθημερινή χρήση. Η Qualcomm δεν κάνει κάτι τέτοιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.