Πρόσφατες αναφορές υποδεικνύουν ότι η Qualcomm ετοιμάζεται να αποκαλύψει ένα αναβαθμισμένο chipset με αριθμό μοντέλου SM8635. Σύμφωνα με πληροφορίες που κοινοποιήθηκαν από τον γνωστό και έγκυρο leaker Digital Chat Station, αυτό το νέο SoC αναμένεται να διαθέτει έναν πυρήνα CPU Cortex-X4 χρονισμένο στα 2.9GHz και GPU Adreno 735. Επιπλέον, το chipset λέγεται ότι κατασκευάζεται από την TSMC χρησιμοποιώντας διαδικασία 4 nm και πιάνει 1.7 εκατομμύρια πόντους στο AnTuTu.

Δεδομένου του αριθμού μοντέλου, των προδιαγραφών, και των μετρήσεων απόδοσης, το SM8635 φαίνεται να γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ του Snapdragon 8 Gen 2 και του 8 Gen 3. Οι εικασίες υποδηλώνουν ότι η Qualcomm μπορεί να λανσάρει αυτό το chip ως Snapdragon 8 Gen 2+, πως θα είναι πιο αποδοτικό από τον 8 Gen 2 και πιο οικονομικό από τον 8 Gen 3. Αυτή η στρατηγική κίνηση θα μπορούσε ενδεχομένως να ανοίξει το δρόμο για την ενσωμάτωση του SM8635 σε πιο φιλικές προς τον προϋπολογισμό των χρηστών flagship συσκευές.

Επιπλέον, πληροφορίες από τον leaker Roland Quandt δείχνουν ότι υπάρχει άλλο ένα chipset υπό ανάπτυξη, το SM7675, που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του ως Snapdragon 7+ Gen 3 και μοιράζεται τις ίδιες προδιαγραφές με το SM8635. Αυτό υποδηλώνει ότι η Qualcomm μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να χαρακτηρίσει τον 7+ Gen 3 ως Snapdragon 8 Gen 2+ για να προσελκύσει μια ευρύτερη πελατειακή βάση. Πολλά επερχόμενα smartphones, από τις POCO και Redmi, φημολογείται ότι διαθέτουν το chipset SM8635.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.