Η Samsung δημοσίευσε μια μελέτη βασισμένη σε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από την πλατφόρμα Health κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, με σκοπό να καθορίσει πώς επηρέασε τα πρότυπα ύπνου των χρηστών. Πολλοί άνθρωποι έχουν αλλάξει τις συνήθειες ύπνου τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τα πρόσφατα ευρήματα υποδηλώνουν ότι παρόλο που οι άνθρωποι πέρασαν περισσότερο χρόνο στο κρεβάτι τα τελευταία δύο χρόνια, η ποιότητα ή η αποτελεσματικότητα του ύπνου έχει μειωθεί.

Η εταιρεία εξέτασε κυρίως δύο παράγοντες: τη διάρκεια του ύπνου και την αποτελεσματικότητα του ύπνου. Για αυτήν τη μελέτη, η Samsung αναφέρεται στη «διάρκεια ύπνου» ως το χρόνο που οι άνθρωποι περνούν στο κρεβάτι προσπαθώντας να κοιμηθούν. Εντωμεταξύ, η εταιρεία ορίζει την «αποτελεσματικότητα ύπνου» ως το ποσοστό του χρόνου που οι άνθρωποι κοιμούνταν.

Η Samsung διαπίστωσε ότι η συνολική αποτελεσματικότητα του ύπνου έχει μειωθεί, παρά το γεγονός ότι οι χρήστες της Health σε όλες τις χώρες παρουσίασαν μεγαλύτερους χρόνους ύπνου κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι έχουν αφιερώσει περισσότερο χρόνο προσπαθώντας να κοιμηθούν και λιγότερο χρόνο για να ξεκουραστούν.

Η εταιρεία διαπίστωσε επίσης ότι οι συνήθειες ύπνου ήταν διαφορετικές ανάλογα με την ηλικία και το φύλο. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν αφιερώσει περισσότερο χρόνο ξεκούρασης στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά οι πρώτοι έχουν παρουσιάσει μεγαλύτερη μείωση στην αποτελεσματικότητα του ύπνου από τις γυναίκες. Η αποτελεσματικότητα μειώθηκε σύμφωνα με την ηλικία, με τα άτομα ηλικίας μεταξύ 20 και 39 ετών να παρουσιάζουν αυξημένη αποτελεσματικότητα ύπνου.

Η Samsung μελέτησε τα πρότυπα ύπνου σε περισσότερες από δώδεκα χώρες μέσω της Health και αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στην ανάλυση δεδομένων από 16 χώρες για να καθορίσει πώς άλλαξε η διάρκεια και η αποτελεσματικότητα του ύπνου κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Μεταξύ των χωρών βρίσκονται η Γαλλία, η Κορέα, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Αργεντινή, η Ινδονησία, το Βιετνάμ, και το Μεξικό.

Στη Γαλλία, η διάρκεια του ύπνου ήταν η μεγαλύτερη και η αποτελεσματικότητα του μειώθηκε. Στη Νότια Κορέα, η εταιρεία κατέγραψε μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στη διάρκεια και την αποτελεσματικότητα του ύπνου, ενώ οι άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν βιώσει τη μεγαλύτερη μείωση στην αποτελεσματικότητα του ύπνου από όλες τις περιοχές που περιλαμβάνονται στη μελέτη.

Η Γερμανία είχε την υψηλότερη παγκόσμια βαθμολογία απόδοσης ύπνου πριν από την πανδημία COVID-19 και μέσω της Samsung Health φάνηκε ότι είδε τη χαμηλότερη μείωση στην αποτελεσματικότητα ύπνου. Η Αργεντινή είχε την υψηλότερη αποτελεσματικότητα, ενώ η Ινδονησία σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση στην αποτελεσματικότητα ύπνου από πριν έως μετά την πανδημία. Οι άνθρωποι στο Μεξικό έχουν βιώσει τη μεγαλύτερη αλλαγή στις ώρες αφύπνισης και ύπνου, καθώς άλλαξαν κατά μέσο όρο 11 και 17 λεπτά.

Η Samsung έχει προσφέρει μερικές συμβουλές για το πώς να βελτιώσουμε τον ύπνο μας χρησιμοποιώντας φορητές συσκευές Galaxy Watch. Η εταιρεία συμβουλεύει την παρακολούθηση των προτύπων ύπνου, την κατανόηση της ποιότητας του ύπνου χρησιμοποιώντας την παρακολούθηση οξυγόνου αίματος και την ανίχνευση ροχαλητού, την αξιοποίηση του Sleep Coaching για την ανάπτυξη πιο υγιεινών συνηθειών, και τη δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος για ξεκούραση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.