Το 2023 ήταν η χρονιά της AI και το 2024 φαίνεται πως θα συνεχίσει την ίδια πορεία, με όλο και περισσότερες λειτουργίες να έρχονται στις συσκευές μας. Τώρα η OnePlus ετοιμάζεται να μπει και αυτή στον χορό της τεχνητής νοημοσύνης, φέρνοντας το AI Eraser εργαλείο.

Η νέα λειτουργία κάνει αυτό που λέει το όνομά της. Σβήνει όσα δεν θέλουμε σε μια φωτογραφία, όπως κάνουν και τα εργαλεία όλων των εταιριών που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη στις συσκευές τους.

Η εταιρία δημοσίευσε μια φωτογραφία για να μας δείξει τι μπορεί να κάνει και το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Έφυγαν τα χέρια που χαλούσαν την φωτογραφία! Από ότι φαίνεται η εφαρμογή χρησιμοποιεί Generative AI για να γεμίσει τα κενά που άφησε η διαγραφή και τουλάχιστον σε αυτό το δείγμα φαίνεται πως έκανε πολύ καλή δουλειά.

Η εταιρία είπε πως το AI Eraser θα έρθει στα OnePlus 12, OnePlus 12R, OnePlus Open, OnePlus 11 και OnePlus Nord CE4, ξεκινώντας μέσα στον μήνα και σε όλες τις περιοχές που είναι διαθέσιμες οι συσκευές για αγορά. Η Ευρώπη θα πάρει το AI Eraser, αργότερα μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2024, που σημαίνει πριν το τέλος του Ιουνίου. Ότι πρέπει για τις φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Η OnePlus δεν διευκρίνισε αν θα το φέρει μέσω αναβάθμισης του OxygenOS ή μέσω αναβάθμιση της εφαρμογής εικόνων από το Play Store. Επίσης δεν διευκρίνισε αν η επεξεργασία θα γίνει στην συσκευή ή θα απαιτεί το ανέβασμα σε κάποιον server όπως γίνεται με τα pixels.

Η OnePlus λέει ότι το AI Eraser είναι “το αποτέλεσμα μιας σημαντικής επένδυσης R&D” που έχει “αναληφθεί με τη δέσμευση να διασφαλιστεί η ακρίβεια και η αξιοπιστία του περιεχομένου που δημιουργείται από AI”. Το ιδιόκτητο μοντέλο πίσω από το νέο χαρακτηριστικό “έχει εκπαιδευτεί σε ένα τεράστιο σύνολο δεδομένων που του επιτρέπει να κατανοεί περίπλοκες σκηνές”, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί “να αντικαταστήσει έξυπνα ανεπιθύμητα αντικείμενα με στοιχεία κατάλληλα για τα συμφραζόμενα που αυξάνουν φυσικά την ελκυστικότητα της φωτογραφίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνετε επεξεργασίες φωτογραφιών υψηλής ποιότητας οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή».

Ο Πρόεδρος και COO της OnePlus Kinder Liu είπε:

Η ενδυνάμωση των χρηστών με προηγμένη, πρακτική τεχνολογία είναι αυτό για το οποίο ζούμε στην OnePlus. Πιστεύουμε ότι οι δυνατότητες δημιουργίας τεχνητής νοημοσύνης σε κινητές συσκευές είναι τεράστιες, με τη δύναμη να μεταμορφώσει πλήρως την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα. Ως το πρώτο χαρακτηριστικό του OnePlus που βασίζεται στην τεχνολογία AI, το AI Eraser αντιπροσωπεύει το πρώτο βήμα στο όραμά μας για την απελευθέρωση της δημιουργικότητας των χρηστών μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και την επανάσταση στο μέλλον της επεξεργασίας φωτογραφιών, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν αξιόλογες φωτογραφίες με λίγες μόνο πινελιές. Φέτος, σχεδιάζουμε να εισαγάγουμε περισσότερες λειτουργίες AI και ανυπομονούμε για την επερχόμενη διαθεσιμότητά τους.

Αυτές οι δηλώσεις δείχνουν πως η OnePlus είναι έτοιμη να μπει στον χορό της τεχνητής νοημοσύνης για τα καλά μέσα στο 2024. Για να δούμε τι έχει να μας δείξει η εταιρία!

Spotify: Έρχονται αυξήσεις στις τιμές. Τι γίνεται με την Ελλάδα;

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.