Το Spotify ετοιμάζει αυξήσεις στις τιμές των συνδρομών του, σύμφωνα με το Bloomberg. Μέχρι σήμερα η τιμές ήταν αρκετά προσιτές, όμως μέσα στην αύξηση των τιμών σε όλα, το Spotify προχωράει και αυτό σε αυξήσεις. Οι τιμές για τις συνδρομές στην Ελλάδα, ήταν για πολύ καιρό στα €7.99, όμως το καλοκαίρι είχε ανακοινώσει αύξηση τιμών κατά €1, κάτι που όμως δεν επηρέασε την χώρα μας. Τώρα όλα δείχνουν πως θα έρθει νέα αύξηση για τις ΗΠΑ, που θα ανεβάσει τις τιμές από 1 μέχρι 2 δολάρια για τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Πακιστάν, την Αυστραλία και άλλες αγορές. Η αυξήσεις θα ξεκινήσουν από τα τέλη Απριλίου και θα επεκταθούν σε περισσότερες χώρες μέσα στο έτος.

Όμως σύμφωνα με το Bloomberg, υπάρχει ένας μεγάλος αστερίσκος. Αυτές οι αλλαγές προϋποθέτουν πως σας ενδιαφέρει να ακούτε ηχητικά βιβλία (audiobooks) στο Spotify. Μέρος του λόγου πίσω από τις αυξήσεις είναι πως το Spotify έχει γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος παίχτης στην αγορά των ηχητικών βιβλίων, μετά το Audible. Για αυτό τον λόγο προσπαθεί να επεκταθεί περισσότερο σε αυτή την κατηγορία, με το κόστος βέβαια να περνάει στον καταναλωτή.

Έτσι λοιπόν, για όσους επιθυμούν να ακούν ηχητικά βιβλία, θα υπάρξει νέο βασικό πρόγραμμα, στην ίδια τιμή με τώρα, που όμως δεν θα επιτρέπει την αναπαραγωγή ηχητικών βιβλίων.

Όμως η εταιρία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Supremium πακέτο, που όμως δηλώνει το όνομα θα προσφέρει lossless ποιότητα ήχου, μαζί με νέα χαρακτηριστικά. Αρκετοί χρήστες της υπηρεσίας έχουν παρατηρήσει το λογότυπο του Dolby Atmos, στην Now Playing οθόνη της εφαρμογής.

Μέχρι στιγμής το Spotify δεν έχει κάνει δηλώσεις.

Τι θα γίνει με την Ελλάδα όμως;

Η αύξηση στις τιμές φαίνεται να είναι η αρχή για μια πιο ευρεία αύξηση μέσα στο 2024. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες για την Ευρώπη, όμως η λογική και η ιστορία δείχνει πως οι αυξήσεις θα έρθουν και στα μέρη μας.

Πιθανότατα τα μέλη που θέλουν πρόσβαση σε audiobooks θα χρειαστεί αργά η γρήγορα να πληρώσουν κάτι έξτρα και στην χώρα μας, ενώ σύντομα θα έρθει και η συνδρομή Supremium, για όσους θέλουν τον καλύτερο δυνατό ήχο.

Vodafone: Τώρα θυμήθηκε τον ΦΠA και το Φόρο κινητής τηλεφωνίας – Οι αυξήσεις

Περιμένουμε τις δηλώσεις της εταιρίας σύντομα, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο Techmaniacs.gr για περισσότερα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.