Πώληση συνολικά της United Group και των δραστηριοτήτων της σε όλες τις χώρες που είναι παρούσα είναι το Plan A του μετόχου που ελέγχει την πλειοψηφία, της BC Partners. Αν το σχέδιο δεν πετύχει, θα εξεταστεί η πώληση επιμέρους στοιχείων, όπως δηλαδή η Nova στην Ελλάδα. Αυτό ακριβώς επισημαίνουν κύκλοι της διοίκησης του επενδυτικού κεφαλαίου και τραπεζικές πηγές στην ιστοσελίδα moneyreview.gr.

Την αναζήτηση κατάλληλου αγοραστή έχει αναλάβει η JP Morgan και Morgan Stanley που θα ξεκινήσουν τη διαδικασία αναζήτησης επενδυτικού ενδιαφέροντος ήδη από τον επόμενο μήνα. Πάντως αν και η διαδικασία θα διαρκέσει μήνες, ορισμένοι στρατηγικοί επενδυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον όπως η Etisalat και η Saudi Telecom, η τελευταία μάλιστα είχε εξαγοράσει και τους πύργους τηλεπικοινωνιών της United Group.

Η διαδικασία που ακολουθεί η BC Partners περιλαμβάνει το Plan A με την πώληση της United Group, ή το Plan B με την ενδεχόμενη πώληση περιουσιακών στοιχείων της United Group ξεχωριστά, με κυριότερο την ελληνική Nova. Το τίμημα που θα ζητήσει αγγίζει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ για την περίπτωση της Nova.

Τι είναι τελικά αυτό το + στην ένδειξη Wi-Fi του smartphone σου!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.