Μόλις πέρυσι η Νότια Κορέα αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με το να αφήσει το στίγμα της στο σύμπαν. Ένα μεγάλο μέρος αυτού οφειλόταν στην ανάπτυξη της Κορεατικής Αεροδιαστημικής Διοίκησης (KASA), της δικής της διαστημικής υπηρεσίας.
Ενώ αυτά τα σχέδια ευθυγραμμίζονται με παρόμοια σχέδια που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή από τη NASA και άλλες διαστημικές υπηρεσίες και η κορεατική υπηρεσία έχει πλέον παράσχει ένα ενημερωμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε ελπίζει να δημιουργήσει τη σεληνιακή της βάση. Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα των The Korea Times, η KASA θέλει να θέσει σε λειτουργία τη σεληνιακή της βάση έως το 2045. Είναι ένα τολμηρό σχέδιο το οποίο όμως η διαστημική υπηρεσία πιστεύει ότι μπορεί να επιτύχει στο δεδομένο χρονικό πλαίσιο.
- Πιο συγκεκριμένα η KASA δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί σε τέσσερις περιοχές εξερεύνησης: την τροχιά της Γης, τη Σελήνη, την ηλιόσφαιρα και το βαθύ διάστημα.
- Κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες θα έχει τις δικές της βασικές αποστολές, συμπεριλαμβανομένης μιας αποστολής για τη δημιουργία σεληνιακής βάσης έως το έτος 2045. Η υπηρεσία αναφέρει ότι σχεδιάζει να αναπτύξει τεχνολογίες προσγείωσης και κινητικότητας που είναι ανεξάρτητες από οποιεσδήποτε άλλες υπηρεσίες.
Ακόμη η KASA σημείωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει ένα σεληνιακό όχημα προσεδάφισης επόμενης γενιάς για υλικοτεχνικούς σκοπούς έως το 2040. Στη συνέχεια και εντός πέντε ακόμη ετών, σχεδιάζει να έχει αναπτύξει και να δημιουργήσει μια σεληνιακή βάση έως το 2045. Έκτοτε ο οργανισμός ελπίζει να είναι σε θέση να παρακολουθεί την ηλιακή δραστηριότητα και να βελτιώνει την ασφάλεια του διαστήματος στο σύνολό της.
Το ανησυχητικό πρόβλημα όρασης που επηρεάζει τους αστροναύτες σε μεγάλες αποστολές
Τέλος η έκθεση σημειώνει ότι η διαστημική υπηρεσία της Νότιας Κορέας ελπίζει να αναπτύξει έναν ηλιακό δορυφόρο παρατήρησης στο Lagrange Point L4 έως το 2035, επιτρέποντας την καλύτερη κατανόηση και μελέτη των βαρυτικών επιδράσεων του Ήλιου μας στη Γη.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.