Η Nothing ανακοίνωσε, παρουσίασε, και κυκλοφόρησε το πρώτο της smartphone. Όμως, πέρα από την ψαγμένη πλάτη, το Nothing Phone (1) έχει πολλά ψεγάδια. Κυκλοφόρησε χωρίς επίσημη υποστήριξη ακόμα και για τα ακουστικά της εταιρείας, οι χρήστες είχαν πρόβλημα με πράσινη οθόνη, και μεταξύ άλλων έγινε γνωστό ότι τελικά η οθόνη του δεν φτάνει τα 1.200nits.

Από την αρχή, η εταιρεία διαφήμιζε ότι η οθόνη του Phone (1) φτάνει τα 1.200nits φωτεινότητας, αλλά όπως αποδείχθηκε στην παρούσα φάση αγγίζει μόνο τα 700nits. Γι’ αυτό, η εταιρεία άλλαξε την περιγραφή και τα λοιπά, ώστε να αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Χωρίς, ωστόσο, να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά.

Η Nothing επικοινώνησε με το Android Authority για να ξεκαθαρίσει λίγο τα πράγματα, σχετικά με την οθόνη και το μέλλον του Phone (1). Σύμφωνα με τη δήλωση της εταιρείας, σε επίπεδο hardware η οθόνη του smartphone μπορεί να φτάσει τα 1.200nits, αλλά αυτή τη στιγμή λόγω λογισμικού η μέγιστη φωτεινότητα της οθόνης είναι τα 700nits.

Ο λόγος που η εταιρεία αποφάσισε να περιορίσει τη φωτεινότητα ήταν για να προσφέρει μία ισορροπημένη εμπειρία χρήσης αναλογικά με τη θερμότητα και την κατανάλωση της μπαταρίας. Ωστόσο, ελέγχουν τα σχόλια των χρηστών και θα αποφασίσουν πώς θα διαχειριστούν το θέμα αυτό με μελλοντικές ενημερώσεις λογισμικού.

Όπως καταλάβαμε, η Nothing σου πουλάει το Phone (1) και σε βάζει να πληρώσεις μία οθόνη που δεν προσφέρει το 100% των δυνατοτήτων της γιατί τις έχει κλειδώσει η ίδια σε επίπεδο λογισμικού. Δυστυχώς, δεν μας πείθει με την δικαιολογία της κατανάλωσης μπαταρίας, διότι τα 1.200nits – γενικά πάνω από 600-700nits – θα τα χρειαστείς για μικρά διαστήματα σε περιβάλλον με πραγματικά πολύ φως.

Το κερασάκι στην τούρτα; Έχει βάλει τους χρήστες να κάνουν τα πειραματόζωα για να δει πώς τα πάει το τηλέφωνο που τους πούλησε, μήπως και τελικά μπορέσει να τους δώσει ότι τους υποσχέθηκε…

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.