Το Facebook για πολλούς είναι εργαλείο, όπως εδώ στο techmaniacs.gr μέσω του οποίου επικοινωνούμε όλη την ημέρα ανταλλάσοντας ιδέες σε άρθρα που πρέπει να γραφούν. Ανεξάρτητα πάντως του λόγου που το χρησιμοποιεί ο καθένας μας και δεδομένης της τόσο μεγάλης εταιρείας που βρίσκεται από πίσω θα περίμενες να δουλεύει σωστά. Και όμως δεν δουλεύει.

Τα προβλήματα από τότε που ενεργοποίησε την end to end κρυπτογράφηση σε όλους τους χρήστες και ζητάει PIN για να επαναφερθεί το ιστορικό. Δυστυχώς όμως σε κάθε refresh που κάνουμε χάνουμε συνομιλίες ολόκληρες, τα μηνύματα δεν εμφανίζονται στο ιστορικό, ακόμη και αν έχουμε επιλέξει να θυμάται τη συσκευή μας.

Γνωρίζουμε αρκετούς φίλους που έχουν το ίδιο πρόβλημα και δεν αφορά μόνο μεμωνομένους λογαριασμούς δηλαδή, αλλά είναι ευρύτερο και εντοπίζεται μετά την ενεργοποίηση της end to end κρυπτογράφησης.

Μηνιαία συνδρομή σε όλες τις τράπεζες! Από 0.6 – 10 ευρώ

Τι είναι η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο

Η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο στο Messenger προσφέρει επιπλέον ασφάλεια και προστασία στα μηνύματα και στις κλήσεις σας, ώστε μόνο εσείς και ο συνομιλητής σας να μπορείτε να τα δείτε, να τα ακούσετε ή να τα διαβάσετε.

Το περιεχόμενο των μηνυμάτων και των κλήσεών σας σε συζητήσεις με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο είναι προστατευμένο από τη στιγμή που θα φύγει από τη συσκευή σας μέχρι τη στιγμή που θα φτάσει στη συσκευή του παραλήπτη.

Αυτό σημαίνει ότι κανένας άλλος, συμπεριλαμβανομένου του Meta, δεν μπορεί να δει ή να ακούσει τι στείλατε ή τι είπατε. Δεν θα μπορούσαμε να διαβάσουμε αυτά τα μηνύματα, ακόμα και αν το θέλαμε.

Πώς η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο προστατεύει τις συζητήσεις σας
Κάθε συσκευή που συμμετέχει σε μια συζήτηση με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο έχει έναν ειδικό κωδικό για την προστασία της συζήτησης. Όταν στέλνετε ένα μήνυμα σε μια κρυπτογραφημένη από άκρο σε άκρο συζήτηση, η συσκευή σας “κλειδώνει” το μήνυμα καθώς αυτό αποστέλλεται. Το συγκεκριμένο μήνυμα μπορεί να “ξεκλειδωθεί” μόνο από μια συσκευή που έχει έναν από τους κωδικούς για τη συγκεκριμένη συζήτηση.
Κανένας άλλος δεν έχει πρόσβαση στα μηνύματα ή στις κλήσεις σας, εκτός από τα άτομα που έχουν τους κωδικούς. Εσείς και ο συνομιλητής σας σε μια συζήτηση με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο είστε τα μόνα άτομα που έχουν τους μοναδικούς και ίδιους μεταξύ τους κωδικούς.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το θεμα ειναι αν θα επαναφερουν καπως τις χαμενες συνομιλιες γιατι χαθηκαν ξαφνικα και χωρίς λογο συνομιλιες χρόνων

  2. Τι γίνεται με την ενεργή κατάσταση;;που σε μερικές συνομιλίες δεν φαίνεται πριν πόση ώρα ήταν ενεργός ο συνομιλητής παρά μόνο φαίνεται ενεργός όταν είναι και οι δυο στην εφαρμογή!(να σημειωθεί πως δεν έχει γίνει κάποια ρύθμιση ανενεργής κατάσταση)αυτό συμβαίνει από όταν κρυπτογραφήθηκε η συνομιλία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.