Ένα ιδιαίτερα σημαντικό ορόσημο διανύει η Ευρώπη με τη θέσπιση του νέου Κανονισμού που εισάγει στη ζωή των πολιτών την ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα eID. Το Συμβούλιο θέσπισε το νέο πλαίσιο για την ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα eID, προκειμένου να διασφαλιστεί αξιόπιστη και ασφαλής ψηφιακή ταυτότητα για όλους τους Ευρωπαίους.

Η ψηφιακή ταυτότητα της ΕΕ θα είναι διαθέσιμη στους πολίτες, τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της ΕΕ που επιθυμούν να ταυτοποιηθούν ή να επιβεβαιώσουν ορισμένες προσωπικές πληροφορίες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για διαδικτυακές όσο και για μη διαδικτυακές δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες σε όλη την ΕΕ. Κάθε πολίτης της ΕΕ που διαμένει στην Ένωση θα μπορεί να χρησιμοποιεί ένα προσωπικό ψηφιακό πορτοφόλι.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα κράτη θα πρέπει να παρέχουν σε πολίτες και επιχειρήσεις ψηφιακά πορτοφόλια στα οποία θα μπορούν να τοποθετήσουν την ταυτότητά τους όπως και άλλα ψηφιακά έγγραφα, άδεια οδήγησης, τίτλους σπουδών ακόμη και τραπεζικό λογαριασμό, κάνοντάς τα όλα από το κινητό τους.

Ευρωπαϊκό πορτοφόλι ψηφιακής ταυτότητας

Τα νέα ευρωπαϊκά πορτοφόλια ψηφιακής ταυτότητας (EDIW) θα επιτρέπουν σε όλους τους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες χρησιμοποιώντας την εθνική τους ψηφιακή ταυτοποίηση, η οποία θα αναγνωρίζεται παντού στην Ε.Ε., χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιούν ιδιωτικές μεθόδους ταυτοποίησης ή να αποκαλύπτουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα χωρίς λόγο.

Αυτό είναι το backbone – η ψυχή του παγκόσμιου internet! (Χάρτης) Πως φθάνει στα σπίτια μας

Παράλληλα, μέσα σε αυτό θα βρίσκεται και ένας πίνακας εργαλείων με όλες τις συναλλαγές τόσο εντός όσο και εκτός διαδικτύου, ενώ θα επιτρέπεται και αλληλεπίδραση μεταξύ πορτοφολιών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.