Η NASA καλεί το κοινό να στείλει το όνομά του στην επιφάνεια του Φεγγαριού, με την πρώτη αποστολή του ρομποτικού rover, VIPER. Το όνομα VIPER είναι συντόμευση για το Volatiles Investigating Polar Exploration Rover. Το νέο rover θα ξεκινήσει μια αποστοή στο σεληνιακό Νότιο Πόλο, για να ξετυλίξει το νήμα του μυστηρίου για το νερό στον δορυφόρο μας. Η NASA προσπαθεί να διερευνήσει πλήρως της συνθήκες στην Σελήνη, πριν την αποστολή της πρώτης γυναίκας και του πρώτου έγχρωμου άντρα στην επιφάνεια της.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Send Your Name with VIPER», η NASA θα δέχεται ονόματα που λαμβάνονται πριν από τις 11:59 μ.μ. EST, 15 Μαρτίου. Μόλις συλλεχθούν, η υπηρεσία θα πάρει τα ονόματα και θα τα επισυνάψει στο rover.

Για να προσθέσετε το όνομά σας, επισκεφτείτε:

https://www.nasa.gov/send-your-name-with-viper

Ο ιστότοπος της NASA δίνει και την δυνατότητα σε όσους δηλώσουν το όνομα΄τους να κατεβάσουν και μια εικόνα αναμνηνστικό, που είναι μια κάρτα επιβίβασης για την αποστολή VIPER. Όσοι δηλώσουν το όνομά τους, ενθαρύνονται ώστε να κοινωποιήσουν την αίτησή τους στα κοινωνικά τους δίκτυα, ώστε να δημιουργηθεί hype με το hashtag #SendYourName.

NASA Φεγγάρι boarding pass

«Με το VIPER, θα μελετήσουμε και θα εξερευνήσουμε μέρη της επιφάνειας της Σελήνης στα οποία δεν έχει ξαναπάει κανείς – και με αυτήν την εκστρατεία, προσκαλούμε τον κόσμο να γίνει μέρος αυτού του επικίνδυνου ταξιδιού, αλλά με μεγάλη επιβράβευση»,  δήλωσε η Nicola Fox, συν-διαχειριστής, Διεύθυνση Αποστολής Επιστήμης στα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσιγκτον. “Απλώς σκεφτείτε: Τα ονόματά μας θα είναι στο VIPER καθώς πλοηγείται στο απόκρημνο έδαφος του σεληνιακού Νότιου Πόλου και συλλέγει πολύτιμα δεδομένα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα την ιστορία της Σελήνης και το περιβάλλον όπου σκοπεύουμε να στείλουμε αστροναύτες του Artemis.”

«Το VIPER μας αλλάζει το παιχνίδι», είπε ο Daniel Andrews, διευθυντής έργου του VIPER στο Ερευνητικό Κέντρο Ames της NASA στη Silicon Valley της Καλιφόρνια. «Είναι η πρώτη αποστολή του είδους της, διευρύνοντας την κατανόησή μας για το πού θα μπορούσαν να συλλεχθούν οι σεληνιακές πηγές για να υποστηριχθεί μια μακροπρόθεσμη ανθρώπινη παρουσία στη Σελήνη».

Η NASA γράφει ιστορία αγγίζοντας για πρώτη φορά τον ήλιο

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το VIPER, επισκεφθείτε:

https://www.nasa.gov/viper

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.