Το Parker Solar Probe της NASA πρόκειται να περάσει από τον Ήλιο μέσα στο 2025, σε μια στιγμή ορόσημο για τη διαστημική εξερεύνηση. Το σκάφος, που εκτοξεύτηκε στις 12 Αυγούστου του 2018, πρόκειται να περάσει από τον ήλιο με ταχύτητα 195 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο  στις 24 Δεκεμβρίου 2024, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα του BBC.

Η NASA το περιγράφει στην ιστοσελίδα της ως μια αποστολή για να αγγίξει για πρώτη φορά τον Ήλιο, πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο να πάρει δείγμα της ατμόσφαιρας ενός άστρου. H διαστημική υπηρεσία αναφέρει ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα για όλη την ανθρωπότητα. Είναι ισοδύναμο με την προσεδάφιση στη Σελήνη το 1969.

Στόχος της αποστολής είναι να μας βοηθήσει να τον κατανοήσουμε βαθύτερα,  με το σκάφος να βρίσκεται σε τροχιά πιο κοντά στην επιφάνεια του Ήλιου από κάθε άλλη φορά και εντός της τροχιάς του Ερμή, αναφέρει η NASA.

Το σκάφος της NASA, συλλέγει μετρήσεις και εικόνες για να βοηθήσει τους επιστήμονες να μάθουν περισσότερα για το από πού προέρχεται ο ηλιακός άνεμος και πώς εξελίσσεται. Επίσης, συμβάλλει καθοριστικά στην πρόβλεψη των αλλαγών στο διαστημικό περιβάλλον που επηρεάζουν τη ζωή και την τεχνολογία στη Γη.

Το σκάφος θα αντιμετωπίσει ακραία θερμότητα και ακτινοβολία στο ταξίδι του, πετώντας πάνω από επτά φορές πιο κοντά στον Ήλιο από οποιοδήποτε άλλο διαστημόπλοιο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.