Η αποστολή Psyche της NASA έχει σαν στόχο να μελετήσει έναν ιδιόμορφο αστεροειδή, με την ομάδα της διαστημικής υπηρεσίας να δοκιμάζει ένα νέο σύστημα επικοινωνίας. Το σύστημα δεν χρησιμοποιεί ραδιοκύματα, αλλά ένα υπέρυθρο laser, πετυχαίνοντας να λειτουργήσει με επιτυχία από το πιο απομακρυσμένο μέρος μέχρι τώρα.

Αυτή είναι η απόδειξη των αεροψεκασμών!

Η Psyche βρίσκεται σε απόσταση 226 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη , 1.5 φορές την απόσταση μεταξύ της Γης και του ήλιου. Η αποστολή Psyche έχει σαν σκοπό να μελετήσει τον ομώνυμο αστεροειδή και μετέδωσε δεδομένα μέσω ραδιοκυμάτων μέσω του Deep Space Network της NASA.

Η ομάδα της αποστολής αποφάσισε να μεταδώσει τα δεδομένα για πρώτη φορά και μέσω του συστήματος οπτικής επικοινωνίας Deep Space. Οι προηγούμενες μεταδόσεις δεν ήταν δεδομένα από το διαστημικό σκάφος αλλά δεδομένα δοκιμών.

Η δοκιμή έδειξε ότι ακόμη και από αυτή την απόσταση, τα δεδομένα μπορούσαν να κατέβουν με μέγιστο ρυθμό 25 Mbps.

Τα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά, αλλά υπάρχουν ορισμένα προβλήματα ακόμη που θα πρέπει να λυθούν, όπως το γεγονός για παράδειγμα ότι οι παρατηρήσεις εμποδίζονται συχνά από τα σύννεφα. Οι επικοινωνίες όμως όχι.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ωραία όλα αυτά δεν βοηθάμε κάνα παιδιά που πεινάει δεν σταματάμε κάνα γαμω πολεμο τι φταίνε τα παιδάκια που πεινάει σε όλων των πλανήτη κοιτάτε αυτά και μετά όλα τα αλλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.