Η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολούμαστε συχνά με τη SIM κάρτα εντός των smartphones, ωστόσο αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι αυτής. Χωρίς μια SIM, η συσκευή σου δεν θα συνδεθεί σε δίκτυο και θα μείνεις χωρίς 4G ή 5G και χωρίς τη δυνατότητα κλήσης και αποστολής μηνυμάτων. Και είναι και ο λόγος μεταξύ άλλων που οι άνθρωποι προτιμούν τα dual SIM smartphones, καθώς θα μπορούν να συνδεθούν σε ένα δεύτερο δίκτυο, αν έχει πρόβλημα το πρώτο.

Ειδικός εξηγεί τι θα γίνει αν σκάσει πυρηνική βόμβα στο διάστημα

Ακριβώς αυτός είναι ο σκοπός της rSIM, μιας νέας τεχνολογίας SIM που χρησιμοποιεί μια κάρτα με δυο προφίλ εντός της, ώστε να μείνεις πάντα online. Το CSL Group ανακοίνωσε τη νέα rSIM τεχνολογία, που σημαίνει Resilient SIM. Θα αλλάζει αυτόματα δίκτυο ώστε να μην υπάρξει καμιά διακοπή στις υπηρεσίες. Η Deutsche Telekom IoT και η Tele2 IoT αποτελούν τους πρώτους συνεργάτες του Group που προσθέτουν την εν λόγω υποστήριξη.

Τουλάχιστον από όσα είναι μέχρι τώρα γνωστά, η rSIM δεν θα μετατρέψει τις συσκευές μιας SIM σε dual SIM, καθώς θα χρειαστεί πρόσθετο hardware και επιπρόσθετο IMEI. Ωστόσο, είναι η ιδανική περίπτωση σε περιπτώσεις που θέλεις να έχεις backup SIM για να μην ξεμείνεις χωρίς υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.