Με την Ρωσία να στέλνει πολεμικούς δορυφόρους στο διάστημα, αρκετοί φοβούνται πως θα περιλαμβάνουν πυρηνικά. Ένας ειδικός ρίχνει φως στο τι θα συμβεί αν σκάσει πυρηνική βόμβα στο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NBC News, η Μόσχα σχεδιάζει ένα όπλο καταστροφής δορυφόρων, αν και δεν θεωρούν πως είναι ακόμα έτοιμο. Αυτή τη στιγμή οι δορυφόροι μεταδίδουν δισεκατομμύρια δεδομένων σε όλη την Γη και είναι ζωτικής σημασίας για τις τηλεπικοινωνίες, την πλοήγηση και όχι μόνο.

Μια πρόσφατη έκθεση ώθησε τον επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των ΗΠΑ να ζητήσει από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να αποχαρακτηρίσει πληροφορίες για μια σοβαρή απειλή για την εθνική τους ασφάλεια. Αυτά όμως αφορούν τις ΗΠΑ και τους διαρκείς φόβους της για την εθνική της ασφάλεια, που δείχνει να το χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει πολλά τελευταία.

Πάμε στο θέμα μας όμως. Ο καθηγητής Don Pollacco, του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου του Warwick, αναφέρει:

«Οι πυρηνικές εκρήξεις στο διάστημα παράγουν μια έντονη έκρηξη ακτινοβολίας (φως και άλλα μήκη κύματος – που ονομάζεται Ηλεκτρομαγνητικός Παλμός) που ουσιαστικά «τυφλώνει» δορυφόρους, καθιστώντας επικοινωνίες και υπηρεσίες παρακολούθησης άχρηστες».

«Αυτός ο παλμός ενέργειας μπορεί επίσης να φτάσει στο έδαφος και να απενεργοποιήσει ξανά τη χρήση απροστάτευτων ηλεκτρικών ειδών. Στο διάστημα η έκρηξη παράγει επίσης τεράστιες ποσότητες ακτινοβολίας και όποιος βρίσκεται κοντά θα θερμανθεί από την πρόσκρουσή της.»

«Αυτό είναι διαφορετικό από μια πυρηνική έκρηξη στην ατμόσφαιρα, η οποία δημιουργεί ένα ωστικό κύμα και είναι αυτό που δημιουργεί τη ζημιά».

Ο καθηγητής Pollacco συνέχισε λέγοντας ότι οι μεγάλες δυνάμεις σε όλο τον κόσμο «έχουν την τεχνολογία για να καταστρέψουν μεμονωμένους δορυφόρους».

NASA: Αποτυπώνει για πρώτη φορά κοσμική σύγκρουση εξωπλανητών – Δείτε εικόνα

Βέβαια με τόσες χιλιάδες δορυφόρους σε τροχιά γύρω από την Γη, η αφαίρεση μεμονωμένων δορυφόρων δεν θα έκανε μεγάλη διαφορά, για αυτό μια πυρηνική συσκευή θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματική στο να καταστήσει άχρηστο ένα μεγάλο αριθμό δορυφόρων ταυτόχρονα. Βέβαια σύμφωνα με τον Pollacco, μια έκρηξη σαν αυτή δε θα κάνει διακρίσεις και όλοι οι ορατοί από την έκρηξη δορυφόροι, από οποιαδήποτε χώρα θα απενεργοποιηθούν.

Μπορεί όλοι να έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην Ρωσία, αλλά ο Pollacco πιστεύει πως είναι αφελές να υποθέτει κάποιος πως μόνο η Ρωσία εμπλέκεται σε αυτήν την τεχνολογία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι εύκολο. Έχοντας τα… Μέσα μαζικής αποχαυνωσης να δημιουργείς εντυπώσεις για το οτιδήποτε.
    Ευτυχώς που υπάρχουν επιστήμονες και εξηγούν ότι δεν έχει νόημα να καταστρέψεις τους δορυφόρους του αντιπάλου καταστρέφοντας τους δικούς σου. Στην προσπάθεια που γίνεται από το Κογκρέσο να απελευθερώσει ποσά για την Ουκρανία ένας θεός ξέρει τι άλλο θα σκαρφιστουν τα μεγάλα μυαλά σις ΗΠΑ προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία της κρεατομηχανης στις πεδιάδες της Ουκρανίας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.