Όπως αναφέρει η Dailymail ο Pete Hynes 40 ετών πήγε να ξαπλώσει ένα πρωινό του Σαββάτου τον Δεκέμβριο του 2022 μετά από έναν ξαφνικό πόνο στο αυτί το οποίο απέδωσε σε ένα κρυολόγημα που βασάνιζε και την υπόλοιπη οικογένεια. Ωστόσο λίγο αργότερα κατέρρευσε.
Ένα ασθενοφόρο τον μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι έπασχε από τη θανατηφόρα βακτηριακή λοίμωξη, τη μηνιγγιτιδοκοκκική μηνιγγίτιδα. Η ασθένεια περιλαμβάνει θανατηφόρα βακτήρια που ονομάζονται Neisseria meningitidis και μολύνουν τις μεμβράνες που καλύπτουν και προστατεύουν τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.
Ενοίκιο σε κάθε απλό λογαριασμό στην Εθνική αλλά με πολιτική ορθής χρήσης
Εξελίσσεται γρήγορα, καθώς το μικρόβιο εισέρχεται σύντομα στο αίμα και καταστρέφει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, προκαλώντας αιμορραγία στο δέρμα και τα όργανα. Συχνά, αυτό προκαλεί απειλητική για τη ζωή σηψαιμία. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να σώσουν τον πατέρα τριών παιδιών, ο Hynes πέθανε μέσα σε τρεις ώρες μόνο.
Τα παιδιά, τα βρέφη και οι ενήλικες προσβάλλονται συχνότερα, καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ασθενέστερο. Μπορεί να προκληθεί από βακτήρια, ιούς ή μύκητες. Η βακτηριακή μηνιγγίτιδα είναι η πιο σοβαρή και σπάνια, προσβάλλει μόλις έναν στους 100.000 ανθρώπους. Το ένα τέταρτο των περιπτώσεων σε ενήλικες αποδεικνύεται θανατηφόρο.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ξαφνική έναρξη πυρετού, έντονο πονοκέφαλο, δυσκαμψία στον αυχένα, ναυτία και εμετό, συμπτώματα που συχνά ξεγελούν καθώς μπορεί να μοιάζουν με γρίπη ή γαστρεντερίτιδα. Όμως η λοίμωξη εξαπλώνεται γρήγορα και μπορεί να εξελιχθεί σε σήψη – μια βίαιη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος στη λοίμωξη κατά την οποία το σώμα αρχίζει να επιτίθεται στα ίδια του τα όργανα.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.