Το Windows 10 May 2021 Update ή έκδοση 21H1 είναι διαθέσιμο εδώ και αρκετό καιρό. Παρόλα τα προβλήματα που έφερε το update, και την καθυστέρηση της διάθεσης του, η Microsoft επιμένει ότι είναι σταθερό. Μάλιστα από αυτήν την εβδομάδα αναγκάζει ορισμένα συστήματα να αναβαθμιστούν αυτόματα στο τελευταίο βασικό update του λειτουργικού.

Όπως ίσως γνωρίζετε, οι συσκευές ενημερώνονται αυτόματα μόνο όταν τρέχουν μια έκδοση των Windows την οποία θα σταματήσει να υποστηρίζει η Microsoft. Η διαδικασία της αναγκαστικής αυτόματης ενημέρωσης ξεκινά περίπου έξι μήνες πριν από το τέλος της υποστήριξης.

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι ήρθε η ώρα των αυτόματων ενημερώσεων για όσα συστήματα χρησιμοποιούν τα Windows 10 έκδοση 2004 η οποία κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2020 και θα σταματήσει να υποστηρίζεται τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου του 2021. Όσο και αν ακούγεται ενοχλητικό, η Microsoft απλά προσπαθεί να διατηρεί ασφαλή τα συστήματα των χρηστών του λειτουργικού της.

Από εκεί και πέρα, σήμερα είναι η παρουσίαση των Windows 11 που λογικά θα προσφέρονται δωρεάν σε όσους χρησιμοποιούν τα Windows 10. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο – που θα ισχύσει – θα πρέπει το σύστημα σου να τρέχει την 21H1 τουλάχιστον, γιατί παίζει μέχρι να βγει το νέο OS να έχει κυκλοφορήσει και η 21H2.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.