Μια από τις πιο σημαντικές εφαρμογές σε ένα λειτουργικό σύστημα, είναι ο απλός επεξεργαστής κειμένου. Στην περίπτωση των Windows ήταν το Wordpad, που ήταν ενσωματωμένη στο λειτουργικό τα τελευταία 28 χρόνια και όλοι μας έχουμε χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιούμε ακόμα, χάρει στην απλότητα και την ταχύτητα που προσφέρει στο άνοιγμα και απλή επεξεργασία αρχείων κειμένου.

Ξεκινώντας από τα Windows 11 Build 26020, η Microsoft έχει αφαιρέσει πλήρως το Wordpad και την εφαρμογή People. Η τελευταία δεν μας ενδιαφέρει και τόσο, όμως το Wordpad αποτελεί ίσως την πιο σημαντική ενσωματωμένη εφαρμογή του λειτουργικού. Αν αναβαθμίσετε από τα υπάρχοντα Windows σας η εφαρμογή θα παραμείνει, όμως αν κάνετε καθαρή εγκατάσταση, το Wordpad δεν θα είναι πια εκεί.

Προς το παρόν τον Build 26020 είναι δοκιμαστική έκδοση, όμως η εταιρία έχει δηλώσει πως η κατάργηση του Wordpad θα έρθει και στις εκδόσεις παραγωγής.

Αυτή είναι ίσως μια από τις μικρότερες μπαταρίες

Από την άλλη, το ακόμα πιο απλό Notepad παραμένει και τελευταία έχει αναπτυχθεί αρκετά, με νέες λειτουργίες. Απέχει όμως αρκετά από τον τρόπο που μπορούσε να δείξει τα κείμενα το Wordpad.

Δεν θα υπάρχει τρόπος να εγκαταστήσει ο χρήστης ξανά το Wordpad, αφού θα αφαιρεθεί και από το Microsoft Store.

Τώρα αν ψάχνετε κάποια εναλλακτική, το Notepad προσφέρει κάποια λειτουργικότητα, ενώ μπορεί να δοκιμάσετε και το NotePad++, αν χρειάζεστε περισσότερες λειτουργίες. Αν και το τελευταίο είναι καλύτερο για άνοιγμα αρχείων κώδικα.

Δυστυχώς αν θέλετε κυρίως επεξεργασία κειμένου με πολλές επιλογές σε αυτό, η λύσεις περιορίζονται είτε στο Microsoft Word, που είναι φυσικά επι πληρωμή, είτε σε Open Office και Libre Office, σαν δωρεάν επιλογές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εχέσθην η φορβάς εις το μαρμαρένιον αλώνιον δια ταύτα. Οποιος εχει φραγκα αγοραζει οφισ, κι οποιος δεν εχει το βρισκει σπασμενο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.