Η εταιρεία ITEN βραβεύτηκε στην έκθεση CES 2024 για μια μπαταρία η οποία έχει εξαιρετικά μικρό μέγεθος. Συγκεκριμένα πρόκειται για μια μπαταρία 250µA.h με τις διαστάσεις τις να αγγίζουν τα 4,5 x 3,2 mm και τα κύρια χαρακτηριστικά της να είναι τα εξής:

μπαταρία

  • μπορούν να επαναφορτιστούν γρήγορα, στο 80% σε μόλις 8 λεπτά
  • μπορούν να προσφέρουν υψηλής έντασης ρεύμα πάνω από 30mA μέσα σε 100ms.

Πρόκειται στην ουσία για μπαταρίες για IOT συσκευές και φιλικές προς το περιβάλλον με σκοπό την κατάργηση των μη επαναφορτιζόμενων μπαταριών ως το 2030. Δεν περιέχουν βαρέα μέταλλα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ITEN έχει πετύχει τη μείωση του μεγέθους των μπαταριών που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες IOT συσκευές κατά 500 φορές τα τελευταία χρόνια.

Μόλις ανακοινώθηκε! Οι πληροφορίες των οχημάτων μας στο Gov.gr Wallet – Η νέα εφαρμογή

Η συγκεκριμένη μπαταρία έχει χωρητικότητα στις 250mAh και φορτίζει το 80% σε 8 μόλις λεπτά. Αυτό την κάνει ιδανική για μικρές συσκευές ΙοΤ, που δεν χρειάζονται μεγάλες μπαταρίες. Κάποιες από αυτές είναι τα GPS tags που καταναλώνουν ελάχιστη ενέργειας. Άλλες υλοποιήσεις είναι οι RF δέκτες, που δεν εκπέμπουν σε μεγάλες αποστάσεις και άρα δεν χρειάζονται υψηλές τάσεις.

Με μέγεθος όσο ένας κόκκος ρυζιού, οι υλοποιήσεις είναι αμέτρητες και μπορεί να γίνει το έναυσμα για μια σειρά από νέες συσκευές που θα μας βοηθούν στη καθημερινότητά μας!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.