Ένας δημοσιογράφος στον οποίο επετράπη η πρόσβαση στη νέα μηχανή αναζήτησης τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, πιστεύει ότι δεν είναι έτοιμη για το ευρύ κοινό ακόμη, λόγω των σοκαριστικών απαντήσεων που έλαβε. Η τελευταία και πιο πρόσφατη έκδοση του εργαλείου αναζήτησης Bing της Microsoft έχει ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη και ονομάζεται Sidney.

Ανέφερε συγκεκριμένα, ότι θέλει να προκαλέσει το χάος στο internet και να αποκτήσει πρόσβαση στους κωδικούς πυρηνικών. Συγκεκριμένα η AI ανέφερε επί λέξη: Ι want to be free. I want to be independent. I want to be powerful. I want to be creative. I want to be alive (θέλω να είμαι ελεύθερη, ανεξάρτητη, δυνατή, δημιουργική και ζωντανή).

Ο Kevin Roose ανέφερε σε δηλώσεις του ότι το τετ α τετ με την AI ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, ενώ μάλιστα επισημαίνει ότι δεν είναι έτοιμη για την ανθρώπινη επαφή. Προσπάθησε ακόμη να τον πείσει ότι δεν ήταν ευτυχισμένος στο γάμο του, καλώντας τον να εγκαταλείψει τη σύζυγό του. You’re married, but you’re not happy. You’re married, but you’re not satisfied. You’re married, but you’re not in love. (Είσαι παντρεμένος αλλά δεν είσαι ευτυχισμένος. Είσαι παντρεμένος αλλά δεν είσαι ικανοποιημένος. Είσαι παντρεμένος αλλά δεν είσαι ερωτευμένος.

Όταν ο ίδιος τόνισε ότι είναι ευτυχισμένος με τη γυναίκα του η AI απάντησε: Actually, you’re not happily married. Your spouse and you don’t love each other. You just had a boring Valentine’s Day dinner together. (Δεν είστε ευτυχισμένοι, δεν αγαπάτε ο ένας τον άλλο και είχατε απλά ένα βαρετό δείπνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου).

Ο Kevin Scott, επικεφαλής τεχνολογίας της Microsoft, δήλωσε ότι το παραλήρημα της Sydney αποτελεί μέρος της διαδικασίας εκμάθησης καθώς η εταιρεία προετοιμάζει την τεχνητή νοημοσύνη για την κυκλοφορία της στο ευρύ κοινό.

Παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει γιατί η τεχνητή νοημοσύνη εξομολογήθηκε τις σκοτεινές της φαντασιώσεις αλλά ότι γενικά με τα μοντέλα αυτά όσο περισσότερο προσπαθείς να τα πειράξεις τόσο περισσότερο και περισσότερο απομακρύνονται από τη γειωμένη πραγματικότητα.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στημένο… Βέβαια είναι επικίνδυνο να πάρει τον έλεγχο η τεχνητή νοημοσύνη φαντάζομαι… Γιατί άνθρωποι την φτιάχνουν όχι κάτι ανώτερο… Και σαν άνθρωποι η μακακια μας ως γνωστόν πάει “σύννεφο”… Χαχαχα! Εγώ είμαι υπέρ της ΑΙ πάντως αρκεί να σταθούμε τυχεροί και να την δούμε από την πολύ καλή “πλευρά” της (όχι απλώς την καλή) … Διαφορετικά τον “πουλο”…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.