Η Microsoft κάνει ό,τι μπορεί για πείσει τους χρήστες Windows να χρησιμοποιούν τον δικό της browser. Μετά τις διαφημίσεις που έχει σκορπίσει κατά καιρούς σε διάφορα σημεία του λειτουργικού της συστήματος και διάφορες εφαρμογές, αφού έβαλε μηνύματα που έλεγαν κατέβασε τον Edge γιατί είναι καλύτερος από τον Chrome, τώρα ο τεχνολογικός κολοσσός πληρώνει όποιον χρησιμοποιήσει το “νέο” του πρόγραμμα περιήγησης.

Φαίνεται ότι η Microsoft έχει σχεδιάσει διαφημίσεις που απευθύνονται ειδικά στους χρήστες Windows 10 και Windows 11. Όταν ένας χρήστης επισκεφθεί τη σελίδα λήψης του Google Chrome με τον Edge – κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του λειτουργικού – θα δει ένα νέο pop-up που του προτείνει “μία συμφωνία”.

Το pop-up αναφέρει ότι ο Edge τρέχει την ίδια τεχνολογία με τον Chrome και σημειώνει ως επιπλέον προσόν την “εμπιστοσύνη της Microsoft”. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το pop-up γράφει πως η προσφορά θα είναι διαθέσιμη για της πρώτες 14 ημέρες. Κανείς δεν ξέρει τι εννοεί με αυτό, αλλά μπορεί να έχει σχέση με κάποια άλλα ευρήματα.

Η Microsoft έχει προσθέσει περισσότερες διαφημίσεις στο λειτουργικό σύστημα, Windows 10 και 11, που προσφέρουν Gift Cards σε όσους χρησιμοποιήσουν τη μπάρα του Edge – ένα δοκιμαστικό χαρακτηριστικό, ή αν πραγματοποιήσουν αναζητήσεις με τον Edge για 3 ημέρες.

Δεν ξέρουμε αν οι διαφημίσεις εμφανίζονται σε όλους τους χρήστες. Εμείς έχουμε τέσσερα συστήματα με Windows 11, ενημερωμένα στην τελευταία έκδοση, και μερικές VM, αλλά δεν είδαμε πουθενά καμία από αυτές τις διαφημίσεις. Ίσως υπάρχει περιορισμός με βάση την περιοχή ή πρόκειται για bug που ενεργοποιεί τις διαφημίσεις πριν τις διαθέσει στο κοινό η Microsoft.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.